BATMAN (İHA) – Batman’ın Gercüş ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Ayrancı Geçidi’nde zincirsiz ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. Yolda kalan araçlar ise İlçe Özel İdare ekiplerince kurtarılıyor.
Gercüş’ü çevre ilçelere ve illere bağlayan en kritik noktalarından biri olan Ayrancı Geçidi’nde kar yağışı ve tipi dolayısıyla sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları ve İlçe Özel İdare ekiplerinin durmaksızın sürdürdüğü kar küreme ve tuzlama çalışmalarıyla yol açık tutulurken, güvenlik sebebiyle kamyon ve tırlara ayrıca kış lastiği ve zinciri olmayan araçların geçişine müsaade edilmiyor. Sadece kar lastiği ve zinciri olan binek araçların kontrollü geçişine izin veriliyor.
Yolda kalanların imdadına Özel İdare ekipleri yetişti
Kar yağışı sebebiyle yolda ilerlemekte zorluk çeken ve mahsur kalan tır ve kamyon şoförlerinin yardımına Gercüş İlçe Özel İdare Şantiye Şefliği ekipleri yetişti. Yoldan çıkan veya kara saplanan ağır vasıtalar, Özel İdare’ye ait iş makineleriyle kurtarılarak güvenli bölgelere taşındı. Bir taraftan Karayolları ekipleri ana yollarda kar küreme işlemleri gerçekleştirirken, diğer taraftan Gercüş İlçe Özel İdare ekipleri köy yollarını açmak ve yolda kalan vatandaşlara destek olmak amacıyla yoğun bir çalışma sürdürüyor.
Şantiye şefliği yetkilileri, yağışların devam etmesi halinde ekiplerin teyakkuz halinde kalacağını bildirdi. Yetkililer, Ayrancı Geçidi’ni kullanacak sürücülerin yanında mutlaka zincir ve çekme halatı bulundurmaları gerektiğini, kış lastiği olmayan araçların trafiğe çıkmasının hem kendi güvenlikleri hem de yol açma çalışmalarında ciddi risk oluşturduğunu hatırlattı.



