Alanya’da Drift Yapan Sürücülere Ağır Cezalar
Antalya’nın Alanya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik kontrollerinde, drift yapan bir otomobil ve bir ATV sürücüsüne toplamda 93 bin 717 TL para cezası kesildi.
Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, toplumun can ve mal güvenliğini tehdit eden sürücülere karşı denetimler yapmayı sürdürmekte. Son iki gün içerisinde yapılan kontrollerde, drift yaparak kamu düzenini tehlikeye atan iki sürücüye ağır cezalar uygulandı. Yapılan incelemeler sonucunda, Konaklı Mahallesi’nde bir otomobil sürücüsünün drift yaptığı tespit edildi. Bu sürücüye, Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince 47 bin 235 TL idari para cezası uygulandı. Sürücü belgesi 60 gün süreyle askıya alınırken, araç da 60 gün boyunca trafikten men edildi.
Aynı zamanda, Çıplaklı Mahallesi’nde de drift yaptığı belirlenen bir ATV sürücüsüne 46 bin 392 TL para cezası kesildi. Jandarma, bu tür yasadışı davranışların vatandaşların güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı ve denetimlerin devam edeceğini bildirdi.
ÇIPLAKLI MAHALLESİ’NDE BENZER ŞEKİLDE DRİFT YAPTIĞI BELİRLENEN BİR ATV SÜRÜCÜSÜNE İSE 46 BİN 392 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ.