Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep’te düzenlenen Çanakkale Gezileri Bilgilendirme Toplantısı’nda öğrencilere seslendi

    Gaziantep’te düzenlenen Çanakkale Gezileri Bilgilendirme Toplantısı’na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatın revize edildiğini vurgulayarak, Çanakkale’nin önemine dikkat çekti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, 247 bin kişiyi Çanakkale’ye gönderdiklerini açıkladı.

    Gaziantep’te düzenlenen Çanakkale Gezileri Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Milli Eğitim Bakanı

    Gaziantep’te Çanakkale Bilgilendirme Toplantısı

    Gaziantep’te düzenlenen Çanakkale Gezileri Bilgilendirme Toplantısı’na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat güncellemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, “Kendi değerlerimize uygun bir şekilde müfredatımızı gözden geçirdik. Çanakkale, bizim için öncelikli bir coğrafya. Anadolu’nun tüm bölgeleri de en az Çanakkale kadar kıymetli. Orada atalarımızın ve dedelerimizin verdikleri mücadelenin gözlemlenmesi oldukça önemlidir” ifadelerini kullandı.

    Şahinbey Belediyesi’nden Çanakkale Projesi

    Bir dizi etkinlik için Gaziantep’e gelen Bakan Tekin, Şahinbey Belediyesi’nin organize ettiği toplantıda, Çanakkale gezilerinin önemini vurgulayarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında bilgi veren Tekin, toplantının sonunda öğrencilerle birlikte Çanakkale türküsünü seslendirdi.

    Büyük Hedef: 253 Bin Öğrenci ve Vatandaş

    Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da toplantıda yer alarak, “Bugüne kadar 247 bin öğrenci ve vatandaşı Çanakkale’ye gönderdik. Ekim ayında bu sayıyı 253 bine ulaştırmayı planlıyoruz. Öğrenci ve vatandaşlarımızı ecdadımızla buluşturmak için böyle bir projeye imza atıyoruz. Eğitim sadece okulda gerçekleşmiyor; tarihi yerlerinde öğrenmek adına gençlerimizi ve vatandaşlarımızı 253 şehidin bulunduğu Çanakkale ile buluşturmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

    Bakan Tekin, gençlere seslenerek “Atalarımıza, dedelerimize ve onların bize bıraktıkları bu topraklara layıkıyla sahip çıkmanızı istiyoruz. Müfredatımızı kendi değerlerimize uygun bir şekilde revize ettik. Önemli olan bu bilinçle tarihimizin izlerini öğrenmenizdir” şeklinde sözlerini tamamladı.