DÜZCE(İHA) – Yerleşik dünya medeniyetleri başta olmak üzere, hemen hemen her türde yazdığı 40’ı aşkın romanıyla dünya ülkelerinin dikkatini çekerek dünya edebiyatında kendine yer edinen Yazar İlhan Akın, İngiltere’de yayınevi kurdu.
Düzceli Yazar İlhan Akın, İngiltere’nin Başkenti Londra’da bir yayınevi açtı. 1989 yılında Diyarbakır’dan başlayan 34 yıllık öğretmenlik kariyerinin 21. yılında basıma giren ‘Üçüncü Hayat’ adlı romanıyla edebiyat dünyasına adım atan Akın, yazdığı pek çok romanın yanı sıra birçok eğitim projesine de imza attı.
İstanbul, Konya, Samsun, Düzce, Sivas, Bitlis, Çorum gibi birçok ilde ailelerle birlikte uygulanan ‘Annem Varsa Ben De Varım’, ‘Başarmaya Hazırım’, ‘Hayallerime Bir Adım Daha’ adlı kılavuz niteliğinde kitaplar aracılığıyla Değerler Eğitimi Projesi kapsamında yaklaşık 300 bin öğrencinin aileleriyle birlikte 14 milyondan fazla kitap okumasını, milli ve manevi değerlerle buluşmalarını sağladı. Ayrıca, Komşu Günü, Akran Zorbalığı, Yardım Kampanyaları gibi etkinlikler Türkiye’de ilk defa Yazar Öğrenci-Öğrenci Buluşmalarıyla gerçekleştirilirken, geçmişte eğitimlerini tamamlayamamış anne ve babaların Açık Eğitim Kurumlarına yönelmeleri teşvik edilmiştir.
Yazar Akın’ın sahibi olduğu yayınevi, profesyonel ekibiyle dünyanın dört bir yanından gelen kitap basımı taleplerine uluslararası danışmanlık hizmeti sunacak, ayrıca İngiltere’de kitap bastırmak isteyen yazarların dosyalarını titizlikle inceleyerek basımını gerçekleştirecektir.
İhlas Haber Ajansı

