Hacılar’da Yeni Camii ve Eğitim Merkezi Protokolü İmzalandı
Hacılar ilçesindeki Erciyes Mahallesi’nde inşa edilecek olan Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Cami Şerifi Külliyesi ve Gençlik Eğitim Merkezi için resmi protokol sözleşmesi imzalandı.
İmzalama töreni Hacılar Belediyesi’nde düzenlendi. Etkinliğe, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ve hayırsever iş insanı Ömer Kartal katılım sağladı. Başkan Özdoğan, tören esnasında yaptığı konuşmada, “Değerli müftümüz Durmuş Bey ve hayırsever kardeşimiz Ömer Kartal ile birlikte bu gururu paylaşıyoruz. Erciyes Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık 900 metrekarelik bir alanda camimiz ile gençlik merkezimizi hayata geçireceğiz. Bu projede kütüphane, sınıflar ve oyun alanları gibi imkanlar da yer alacak. Diyanet İşleri Başkanlığımızın örnek projeleri ile benzer uygulamalar gerçekleştireceğiz. Rabbim hayırları kabul etsin. Hayırseverimize ve müftülüğümüze destekleri için teşekkür ediyorum. Protokolümüzde 18 ay öngörülse de, bu yapının bir yıl içinde halkımızın hizmetine sunulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. İlçemize hayırlı olsun.” diye belirtti.
İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’dan Övgü
Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bu projede yer alan herkese bogüzel bir iş başardıkları için teşekkür ediyorum. Camiler, medeniyetimizin önemli bir parçasıdır. Sadece ibadet edilen alanlar değil, aynı zamanda çocuklarımızın manevi eğitimlerine katkı sağlayacak mekanlardır. Bu anlamda asr-ı Saadet dönemindeki işlevsellik yeniden canlanıyor. Belediye Başkanımızın bu projeye öncülük etmesi bizleri son derece sevindiriyor.” ifadelerini kullandı.
Ömer Kartal: Ahde Vefa Projesi
Hayırsever iş insanı Ömer Kartal, Kartallar Damper Şirketi adına yaptığı konuşmada, “Bu proje şirketimizin bir vefa borcudur. Hacılar’da büyüdük, burada emeği geçen herkese hayırlı olsun. Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendi’nin ismini yaşatmak amacıyla bu projeyi hayata geçiriyoruz. En kısa sürede tamamlayıp halkın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Rabbim hayırlarımızı kabul etsin.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.