Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Samsun’da okul çevreleri polis gözetiminde

    SAMSUN’DA OKUL ÇEVRELERİNDE YAPILAN DENETİMLERDE BİN 189 KİŞİ SORGULANDI. 18 AYRI SUÇTAN ARANAN 1 ŞAHIS YAKALANDI. 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI’NDA ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN OKUL ÇEVRELERİNDE YÜRÜTÜLEN DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Samsun’da okul çevrelerinde yapılan denetimlerde bin 189 kişi sorgulandı, 18 ayrı suçtan aranan 1 şahıs yakalandı.

    2024-2025 eğitim-öğretim yılında çocukların güvenliğini sağlamak için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okul çevrelerinde yürütülen denetimler aralıksız sürdürülüyor. Bu çerçevede yapılan denetimlerde 348 umuma açık işyeri, 386 park ve bahçe, 399 okul servis aracı kontrol edildi, bin 189 kişi sorgulandı.

    Denetimler esnasında İlkadım ilçesinde 18 ayrı suçtan aranan 1 şahıs yakaladı. Vezirköprü ilçesinde ise 6136 sayılı Kanun’a muhalefetten 1 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca okullardan sorumlu emniyet müdürleri ve amirleri tarafından okul çevresindeki esnaf ziyaret edilerek, güvenlik önlemleri ve iş birliği konularında bilgilendirmeler yapıldı.

    Samsun Valiliği tarafından yapılan paylaşımda, “Çocukların güvenliği ve okul çevresindeki düzenin korunması amacıyla denetimler titizlikle sürdürülecektir. Vatandaşlarımızın da bu sürece katkı sunmaları, güvenli bir eğitim ortamı oluşturulması açısından büyük önem arz etmektedir” denildi.