Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İtalya Başbakanı Giorgia Meloni: “Filistin’i, tüm İsrailli rehinelerin serbest bırakılması ve Hamas’ın yönetimden çıkarılması şartıyla tanıyacağız”

    İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Filistin’i yalnızca tüm İsrailli rehinelerin serbest bırakılması ve Hamas’ın yönetimden dışlanması şartıyla tanıyacaklarını belirtti. Eski Başbakan Giuseppe Conte ise bu şartlı tanıma yaklaşımını sert bir şekilde eleştirerek, Filistin halkının geleceğinden endişe ettiğini ifade etti.

    İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Filistin’i yalnızca tüm İsrailli rehinelerin serbest

    İtalya Başbakanı Meloni’den Filistin Açıklaması

    İtalya’nın Başbakanı Giorgia Meloni, Filistin’in tanınması için bazı koşullar belirlediklerini dile getirdi. Meloni, Filistin’in kabul edilmesinin, tüm İsrailli rehinelerin serbest bırakılması ve Hamas’ın yönetimdeki tüm görevlerinden çıkarılması şartına bağlı olduğunu ifade etti.

    Meloni, Birleşmiş Milletler’in New York’ta gerçekleştirdiği 80. Genel Kurul oturumu sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hükümetin Filistin’in tanınmasını içeren bir yasayı parlamentoya sunmayı planladığını, ancak bunun yalnızca belirlenen şartlarla mümkün olacağını belirtti. Başbakan, “Filistin’in tanınması yönünde bir karşıt görüşüm yok, ancak önceliklerimizi net bir şekilde belirlememiz şart” diyerek, muhalefetin bu öneriyi desteklemesini beklediğini aktardı. Ayrıca, uluslararası baskının daha çok İsrail’e değil, Hamas’a yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Meloni, rehinelerin salıverilmesini reddeden tarafın Hamas olduğunu savundu.

    Conte’den Sert Tepki

    Beş Yıldız Hareketi’nin lideri ve eski Başbakan Giuseppe Conte, Meloni’nin Filistin’in tanınmasını şartlara bağlayan sözlerine ağır sözlerle yanıt verdi. Conte, “Meloni’nin şartlı Filistin Devleti tanıma önerisi, hükümetin başarısızlıklarını açıkça ortaya koyan bir yanıltmacadır. Filistin’in tanınması resmî bir eylem olmalıdır ve bu şartlar altında yalnızca sembolik ve siyasi bir değer taşır. Bunun ya yapılması ya da yapılmaması gerekir. İtalya, Filistin’i tanıyan 150’nin üzerindeki ülkeye neden katılmıyor? Netanyahu’nun yanında yer alan hükümetin çelişkili tavrı kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

    Conte daha fazla beklemeden adım atılmasının önemine değinerek, “İtalya hızlanmazsa, yakında Filistin Devleti’nin tanınmasına zemin hazırlayan şartlar ortadan kalkacak. Çok geç olmadan bu durumu değiştirmek gerekiyor çünkü Filistin halkı için zaman daralıyor” sözlerini kullandı.