Kütahya’nın Gediz İlçesinde Uluslararası Eğitim Projesi
Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Altınkent İlk/Ortaokulu, “Digital Math Workshop” adlı Erasmus+ projesi çerçevesinde Fransa, İtalya ve Belçika’dan gelen öğretmenlerle öğrencileri misafir ediyor.
Alanında uzman olan yabancı konuklar, okul müdürü Okan Karaca’nın rehberliğinde Gediz Kaymakamı Emrah Uzun ile bir araya geldi. Toplantıda, projenin detayları paylaşılarak gelecek dönemlerde yürütülecek olan çalışmalar hakkında Kaymakam Uzun’a bilgi verildi. Misafirler, Türk misafirperverliğini deneyimleyerek unutulmaz anlar yaşadılar.
Gediz Kaymakamı Emrah Uzun, ilçede uluslararası bir projenin hayata geçmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Eğitimde sınırların ortadan kalktığı bir çağda, böyle değerli projelerin ilçemizde var olması bizim için son derece önemlidir. Bu tür uluslararası iş birlikleri, öğrencilerimizin sadece akademik açıdan değil, kültürel yönleriyle de gelişmelerine büyük katkı sağlar. Misafirlerimizin burada rahat ve verimli bir dönem geçirmeleri için her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
Ziyaretin, proje katılımcılarının yerel yönetimi tanıması ve projenin yerel boyutunu anlama açısından son derece faydalı olduğu belirtildi.