ABD Hazine Bakanı Bessent: Avrupalılar Trump’ı dinlemeli, öfkeye kapılmasınlar

Editör
2 Dakika Okuma

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Grönland Üzerine Açıklama Yaptı

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Danimarka’ya bağlı Grönland’ı ele geçirme girişimlerine karşı çıkan Avrupa ülkelerine yönelik olarak, “Herkese şunu söylüyorum: Derin bir nefes alın, ani öfkeye ve bu kırgınlığa kapılmayın. Başkan Trump’ın buraya gelmesini neden oturup beklemiyorlar ve onun argümanını dinlemiyorlar. Çünkü bence ikna olacaklar” dedi.

Bessent, Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılmak üzere bulunduğu İsviçre’nin Davos kasabasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump’ın elektrik sorunu nedeniyle uçak değiştirdiğini belirten Bessent, şu anda Air Force One ile Davos’a doğru yolda olduğunu ifade etti. Hazine bakanı, ABD başkanının Davos’a yaklaşık 3 saat gecikmeli ulaşacağını duyurdu. Scott, Trump’ın Danimarka’ya bağlı Grönland’ı ele geçirme girişimlerine karşı çıkan Avrupa ülkelerine atıfta bulunarak, ülkeleri başkanın Davos’a gelmesini beklemeye çağırdı. ABD Hazine Bakanı Bessent, “Herkese şunu söylüyorum: Derin bir nefes alın, gördüğümüz bu ani öfkeye ve bu kırgınlığa kapılmayın. Başkan Trump’ın buraya gelmesini neden oturup beklemiyorlar ve onun argümanını dinlemiyorlar. Çünkü bence ikna olacaklar” şeklinde konuştu. Bessent, Avrupalıların Grönland’ı satın alma argümanlarını dinlemek için Davos’ta ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelmeleri gerektiğini vurguladı.

Avrupalı Askerlere “Don Kişot” Benzetmesi

Bessent, Avrupalı ülkelerin Grönland’a asker gönderme kararına da değinerek, “Bu ülkelerin askerlerini harekete geçirmesinin nasıl bir mesaj vermesi gerektiğinden emin değilim. Bana oldukça Don Kişotvari görünüyor” ifadelerini kullandı.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş