Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Zeytinburnu Yüzme Spor Kulübü, Gazze’ye giden Küresel Sumud Filosu’na destek için Sarayburnu’ndan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na yüzerken vicdan çağrısında bulundu

    Zeytinburnu Yüzme Spor Kulübü’nün açık su yüzücüleri, Gazze’ye destek vermek amacıyla Sarayburnu’ndan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na 20 kilometre yüzdü. Yüzücüler, bu etkinlikle Filistin’deki insani duruma dikkat çekerek bir barış çağrısı yapmak istediklerini belirtti. Yüzücülerden Yüksel Sönmez, bu yüzyüzlük için “unutmayın, görmezden gelmeyin” mesajını ilettiklerini ifade etti.

    Zeytinburnu Yüzme Spor Kulübü'nün açık su yüzücüleri, Gazze’ye destek vermek

    Zeytinburnu Yüzme Spor Kulübü’nden Gazze’ye Destek Yüzüşü

    Zeytinburnu Yüzme Spor Kulübü açık su yüzücüleri, Gazze’ye doğru hareket eden Küresel Sumud Filosu’na destek vermek amacıyla, Sarayburnu’ndan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na doğru kulaç atmaya başladı.

    Küresel Sumud Filosu, son günlerde İsrail’in Filistinlilere yönelik işlediği insanlık suçlarına karşılık Gazze’ye gitmek üzere yola çıkmıştı. Kulübün sporcuları, bu önemli misyonu desteklemek için sabah 07.00’de Sarayburnu’ndan denize girerek yaklaşık 20 kilometre yüzerek Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na ulaşmayı hedefledi.

    “Vicdan Çağrısı İçin Yüzüyoruz”

    Yüzücü Yüksel Sönmez, bu etkinliğin yalnızca spor değil, aynı zamanda bir vicdan çağrısı olduğunu ifade etti. Sönmez, “Arkadaşlarımla birlikte bizler, İstanbul’dan yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na destek vermek için buradayız. Vatanlarına yürüyen bu filonun yanındayız ve Sarayburnu’ndan Yassıada’ya doğru yüzerek bir dayanışma mesajı iletmek istiyoruz. Gazze’deki insani drama kayıtsız kalmak mümkün değil. Her gün çocuklar, masum insanlar ve kadınlar hayatlarını kaybediyor, biz de buna sessiz kalmamak adına bu yolu seçtik.” şeklinde konuştu.

    Sönmez, “Her kulaç, Gazze’deki yaşanan acıyı gündeme getirerek, insanlığı unutturmamak adına atılıyor. Amacımız, sadece bir yüzme etkinliği düzenlemek değil; vicdan sahibi herkese ‘unutmayın’ mesajı vermek.” diyerek sözlerini sürdürdü.

    “Birmazlumun Sessizliği En Güçlü Sese Dönüşür”

    Yüzücü Sahra Seven, grubun içinde tek kadın olarak, “Yüzücü ekibi olarak farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Yüzdüğümüz bu eylemin anlamı oldukça derin ve duygusal. Mazlumların sesi, bazen en etkili sesi oluşturabilir. Biz de bu amaçla yüzerek var olmayı ve Filistin’e destek olmayı istedik.” ifadelerini kullandı. Seven, 20 kilometrelik yolculuklarının her kulaçlarının Filistinli çocuklar ve ailelerine destek olmak amacıyla yapıldığını, hedeflerinin bu farkındalığı oluşturmak olduğunu belirtti.

    Yüzücülerden Mustafa Sinan Yardım, “Bugün Gazze’ye özgürlük için yola çıkan Sumud Filosu’na destek olmak için buradayız. Onların yaptığı cesur yolculuk için biz de cesur bir yüzme etkinliği gerçekleştiriyoruz. Konfor alanımızdan çıkıp, onları anladığımızı göstermek istiyoruz. İnşallah bu sürecin sonunda hem onlara destek olur, hem de dualarımızla yanlarında oluruz.” şeklinde konuşarak desteklerini dile getirdi.