Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bolu’daki Grand Kartal Otel Yangınında Oğlunu Kaybeden Abdurrahman Gençbay: “Suçlular Hesap Vermeli”

    Bolu’daki Grand Kartal Otel yangınında oğul Yiğit Gençbay’ı kaybeden Danıştay 9. Daire Başkanı Abdurrahman Gençbay, suçluların adalet önünde hesap vermesini talep etti. Duruşmada 32 sanık ve avukatları yer aldı, Gençbay yargılamanın etkinliğinin artırılmasını istedi.

    Bolu'daki Grand Kartal Otel yangınında oğul Yiğit Gençbay'ı kaybeden Danıştay

    Bolu’daki Yangın Davasında Adalet Beklentisi Yükseliyor

    Bolu’da meydana gelen Grand Kartal Oteli yangınında, oğlu Yiğit Gençbay’ı kaybeden Danıştay 9. Daire Başkanı Abdurrahman Gençbay, adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Gençbay, “Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu organize kötülüğü gerçekleştirenlerin ve onlara destek verenlerin tamamının suçlu olarak yargılanmasını bekliyoruz. Acılı ailelerin ve 78 canımızın da talebi budur” şeklinde açıklamalarda bulundu.

    İkinci Duruşmanın İkinci Günü

    Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda süren davanın ikinci duruşmasının ikinci gününde, 19’u tutuklu 32 sanık, müştekiler ve taraf avukatları bir araya geldi. Önceki gün yapılan duruşmada sanıklar, davaya eklenen 4 müştekiyle ilgili savunmalarını gerçekleştirdi. Yangında oğlu Yiğit Gençbay’ı kaybeden Abdurrahman Gençbay, duruşma sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

    Gençbay, suçluların hesap vermesi gerektiğine vurgu yaparak, “Artık hesap zamanı geldi. Danıştay, 1. Daire’nin soruşturma izni verme ya da vermeme kararları üzerine iki üç dosya bekliyor. Bu dosyalar tamamlandı ve artık Dairemizin ilgili kararlarını bir an önce vermesini bekliyoruz. Bunun sağlanması halinde yargılama eksiklik göstermez ve tam bir yargı sürecine dönüşür. Böylece verilecek karar da toplumda yer bulacaktır” ifadelerini kullandı.