Diyarbakır Belediyesi’nin JINKART projesinde 8 bin kadına sosyal destek kartı dağıtıldı.

Editör
2 Dakika Okuma
Diyarbakır Belediyesi’nin JINKART projesinde 8 bin kadına sosyal destek kartı dağıtıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik sosyal destek projesi JINKART kapsamında ikinci dönemde 8 bin kadına kart dağıtıldı.

Kadın Politikaları Dairesi Başkanlığının, sosyal güvencesi olmayan kadınların gündelik yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği JINKART Projesi kapsamında yürütülen faaliyetler devam ediyor. Projenin ilk döneminde 7 bin kadına JINKART verilirken, 8 Eylül 2025’te başlayan ve 18 Eylül itibarıyla sona eren ikinci başvuru döneminde toplam 50 bin 519 kadın JINKART almak için başvuruda bulundu. Kadın Politikaları Dairesi Başkanlığı, yapılan başvuruları belirlenen kriterler çerçevesinde değerlendirmeye aldı. Buna göre, üzerine kayıtlı taşınmazı olmayan, herhangi bir işte çalışmayan, 18-64 yaş aralığında bulunan, indirimli ya da ücretsiz ulaşım kartı kullanmayan ve hane geliri düşük olan kadınların başvuruları incelendi. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından bu tanımlara uyan 10 bin kadına JINKART verilmesi için hazırlıklar başlatıldı. Kart dağıtımları, Yenişehir ilçesinde bulunan Millet Bahçesindeki JINKART bürosunda gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar 8 bin kadının kartı teslim edilirken, kalan 2 bin kartın dağıtım işlemleri ise devam etmektedir.

Merkez ve dış ilçelerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerde geçerli olacak JINKART’a aylık 90 biniş tanımlanacak. Kadınlara ücretsiz ulaşım hakkı sunan kart aynı zamanda Büyükşehir Belediyesine bağlı sosyal tesislerde yüzde 10 indirim imkanı da sağlamaktadır.

JINKART’ın, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda daha görünür, güçlü ve bağımsız bir şekilde yer almasına katkı sunması hedeflenmektedir.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş