Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri, Sınıf Verilmeyince Derslerini Bahçede İşlemek Zorunda Kalıyor

    Şanlıurfa’daki Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, sınıf eksikliği nedeniyle derslerini bahçede işliyor. Öğrenciler, yaşanan bu durumdan dolayı okuldan pişman olduklarını ifade ederken, Fakülte Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil Yaşar durumun çözülmesini talep etti. Yer sorununun, diğer fakültelere göre daha fazla sıkıntı yarattığına dikkat çekildi.

    Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, sınıf eksikliği nedeniyle

    Şanlıurfa’da Öğrencilerin Sınıf Mağduriyeti

    Şanlıurfa’daki Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, hem birinci sınıf hem de yüksek lisans öğrencileri, sınıf verilmemesi nedeniyle derslerini akademisyenlerle birlikte bahçede yürütmek zorunda kaldı.

    Sınıf eksikliği yüzünden zorlu bir eğitim süreci geçiren öğrencilerin, üniversite tercihleriyle ilgili hayal kırıklığı yaşadıkları bildirildi. Harran Üniversitesi, bu durumu düzeltmesi için talep eden öğrenciler ve akademik kadro, çözüm bekliyor.

    Akademisyenlerin Tepkisi ve Talepleri

    Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil Yaşar, duruma dair yaptığı açıklamalarda, “İletişime giriş dersimizi sınıfsız gerçekleştiremiyoruz. Ayrıca, Ebru hocanın senaryo dersi için yıllardır kullanılmayan atıl alanı kabul etmemize rağmen, o sınıfa gittiğimizde kapının kilitli olduğunu gördük” dedi.

    Dersin işlenmesi için iktisat fakültesinin sekreterinden anahtar talep ettiklerini ve bu isteğin reddedildiğini belirten Yaşar, “Kamusal alan, öğrencilerin hakkıdır. Bizim varlık sebebimiz öğrencilerimizdir. Eğer öğrenciler yoksa bizim varlığımızın da bir anlamı kalmaz” ifadelerine yer verdi.

    Yaşar, her fakültenin dekanının Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) mevzuatına göre eşit statüde olduğunu hatırlatarak, “Kendi binamızda bile ders verememek kabul edilemez bir durumdur. Diğer fakültelerin öğrenci arkadaşları konforlu bir eğitim hayatı geçirirken, biz bahçede ders işlemek zorunda kalıyoruz. Bu duruma bir çözüm bulunması niyetiyle mücadele ediyoruz” dedi.

    Eğitim kalitesinin artması adına akademisyenler ve öğrenciler, kendi derslerinin sınıflarda işlenmesini talep etmekte kararlıdır. Umut ediyoruz ki, gelecekte dersler, tüm öğrencilerin rahat bir şekilde katılabileceği ortamda gerçekleştirilecektir.