Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Ahilik Geleneği ve Girişimcilik Paneli Düzenlendi
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde, ahilik geleneğinin değerlerinin girişimcilik ve ticaret ahlakı ile birleştiği bir panel gerçekleştirildi.
Panelin İçeriği ve Konuşmacılar
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ile Toplumsal Katkı ve Sosyal İnovasyon Koordinatörlüğü tarafından organize edilen bu etkinlik, Şehit Birol Yavuz Konferans Salonu’nda yapıldı. Panelin moderatörlüğünü üstlenen İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Polatcı, çeşitli konuları ele aldı.
Panelde, Tokat Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Fehmi Çankaya, “Ahi Evran Veli’den Günümüze Ahilik” başlıklı sunumuyla ahiliğin toplumsal dayanışma ve mesleki etik üzerindeki önemini vurguladı. TOGÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İnanır ise “Ticaret Ahlakı ve Ahilik” konulu konuşmasında, ahilik ilkelerinin modern iş dünyasına sağladığı katkılara dikkat çekti. Tokat Teknopark AŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Polatcı, “Ahilik ve Girişimcilik” başlıklı sunumunda, ahilik kültürünün girişimcilik ruhuyla harmanlanmasını detaylandırdı.
Pankta Katılımcılar ve Sonuç
Panel, başarılı bir şekilde sonuçlanarak, konuşmalardan sonra konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi. Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Temür, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
‘AHİLİK GELENEĞİ IŞIĞINDA GİRİŞİMCİLİK VE TİCARET AHLAKI’ PANELİ, ŞEHİT BİROL YAVUZ KONFERANS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
‘AHİLİK GELENEĞİ IŞIĞINDA GİRİŞİMCİLİK VE TİCARET AHLAKI’ PANELİ, ŞEHİT BİROL YAVUZ KONFERANS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
‘AHİLİK GELENEĞİ IŞIĞINDA GİRİŞİMCİLİK VE TİCARET AHLAKI’ PANELİ, ŞEHİT BİROL YAVUZ KONFERANS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.