Kars’ta mera ve muhtarlık anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı çatışmada babasının ölümünden sorumlu tuttuğu Maksut Beğtaş’ı Kocaeli’de öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi.
Sanığın, babasını öldürme suçundan tutuklu bulunan maktulün oğlu Okan Beğtaş, “Bana ulaşamadığı için babamı öldürdüğünü düşünüyorum” dedi. Mahkemece istenen akıl sağlığı raporunda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.
Olay, 6 Ocak 2025 tarihinde 4 Temmuz Mahallesi Eski İzmit Caddesi’nde gerçekleşti. ATM önünde bekleyen Maksut Beğtaş (56), Uğurcan B. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Beğtaş, kanlar içinde yere yığılırken, şüpheli olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, Beğtaş’ın hayatını kaybettiğini belirledi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, olaya ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde cinayeti işleyen Uğurcan B.’yi (23) yakalamak için operasyon başlattı. Olay sonrası ticari taksiyle İstanbul Sancaktepe’ye kaçan şüpheli, polis ekiplerince suç aletiyle birlikte yakalandı. İfadesinin alınmasının ardından Uğurcan B., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayet anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Cezai ehliyeti tam
Olayla ilgili davanın duruşması, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuklu sanık Uğurcan B. ve taraf avukatları hazır bulundu. Maktulün oğlu Okan Beğtaş da SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Duruşmada, geçen celse istenen akıl sağlığı raporu okundu ve sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu, cezai ehliyetinin tam olduğu kaydedildi.
Söz hakkı verilen tutuklu sanık Uğurcan B., söyleyecek bir şey olmadığını ve önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirtti.
Bana ulaşamadığı için babamı öldürdüğünü düşünüyorum
Okan Beğtaş, olayın geçmişe dayalı bir husumetten kaynaklandığını ifade ederek, “Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum. 2024 yılının 8. ayına kadar aramızda husumet yoktu. Bizim yaşadığımız eylem sebebiyle babamı öldürdüğünü düşünüyorum. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum çünkü o tarihte cezaevindeydim. Bana ulaşamadığı için babamı öldürdüğünü düşünüyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
İlk duruşmadaki savunması
Öte yandan, sanık Uğurcan B. ilk duruşmadaki savunmasında şu ifadeleri kullanmıştı: “Olaydan 3 yıl önce babam Hakan B. ve Maksut Beğtaş arasında muhtarlık ve mera ile ilgili bir anlaşmazlık başladı. 1 yıl kadar önce bu uyuşmazlığı çözmüştük ancak Maksut, ailesini toplayarak bize saldırmak için tekrar köye geldi. Muhtarın evinde gerçekleştirecekleri saldırıya ilişkin bir toplantı yaptılar. Bu toplantıya jandarma müdahalede bulundu ancak şahıslar bulundukları yerden ayrıldılar. Ertesi gün biz meradayken bize saldırdılar. Maksut ve beraberinde Okan Beğtaş, Barış Kanat, Berat Beyhan, Murat Beyhan üzerimize silahla ateş açtı. Olay esnasında yengem Gülen B. yaralandı, babam Hakan ise hayatını kaybetti. 2 ay kadar tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldum ancak karşı taraf hala cezaevindeydi. Yaşadığım bu olayı bir türlü atlatamamıştım, psikolojim bozuldu. Olayın meydana getirdiği siniriyle öfkeyi aşamadım ve olayı gerçekleştirdim. Olay sebebiyle pişman değilim.”
İhlas Haber Ajansı


