Özel Birey Babalarına Yönelik Proje Hayata Geçiyor
Kastamonu Üniversitesi, “Güçlü Baba Güçlü Özel Birey” isimli proje kapsamında, özel birey babalarına yönelik çeşitli atölye eğitimleri düzenlemeye başlayacak.
Bu önemli projenin açılışı, Karadeniz Otizm Federasyonu tarafından gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen bir organizasyonla, Merkez Spor Salonu’nda yapıldı. Törende konuşan Huriye Boyraz, Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Derneği ve Karadeniz Otizm Federasyonu Başkanı, babaların çocuk gelişiminde ne kadar kritik bir rol üstlendiğini vurgulayarak, bu projeyi hayata geçirme hedeflerinin ardındaki sebepleri açıkladı.
Türkiye’de Eşine Rastlanmayan Bir Proje
Projenin içeriği hakkında bilgi veren Doç. Dr. Havva Kaçan, bu girişimin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade etti. Kaçan, “Projemizin alt yapısı, daha önce TÜBİTAK tarafından desteklenen 4008 projesi ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Müdürlüğü’nün başka bir projesi ile oluştu. Proje sürecinde bazı babalar, ‘Anneler için projeler varken, neden babalara yapılmıyor?’ şeklinde eleştirilerde bulundular. Başlangıçta bazı babalar, eşlerinin projelere katılmasını istemedi ancak daha sonraki aşamalarda gelen yoğun talep üzerine bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik.” dedi. Ayrıca, 2025’in “Aile Yılı” olarak ilan edilmesinin projeye olan katkısının altını çizen Kaçan, babaların özel bireyler için rol model olduğunu belirtti.
Duygusal ve Fiziksel Destek Sağlanacak
Doç. Dr. Kaçan, projeyle birlikte, annelerin çocuk bakımında üstlendiği rolü, babaların ekonomik verimliliğinin ötesinde, stres gibi, ruhsal zorluklarla baş edebilme becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Projenin, babaların yaşadığı sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olacak birçok etkinlik içerdiğini de söyledi. “Bu etkinlikler sıradan olmayacak, her birinin belirli bir hedefi var” diye ekledi.
Açılış etkinliği, 6 yaşında görme yeteneğini kaybeden ve 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Para Yüzme Türkiye Birinciliği’nden madalya ile dönen Mehmet Büyük’e babası Mustafa Büyük’ün plaket takdim etmesi ile sona erdi. Tören sonrasında misafirlere ikramlar sunuldu.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NİN YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞI “GÜZLÜ BABA GÜÇLÜ ÖZEL BİREY” PROJESİYLE, ÖZEL BİREY ÇOCUĞU OLAN BABALARA ÇEŞİTLİ ATÖLYE EĞİTİMLERİ VERİLECEK.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NİN YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞI “GÜZLÜ BABA GÜÇLÜ ÖZEL BİREY” PROJESİYLE, ÖZEL BİREY ÇOCUĞU OLAN BABALARA ÇEŞİTLİ ATÖLYE EĞİTİMLERİ VERİLECEK.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NİN YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ YAPTIĞI “GÜZLÜ BABA GÜÇLÜ ÖZEL BİREY” PROJESİYLE, ÖZEL BİREY ÇOCUĞU OLAN BABALARA ÇEŞİTLİ ATÖLYE EĞİTİMLERİ VERİLECEK.
GEÇİRDİĞİ RAHATSIZLIK SONUCU 6 YAŞINDA GÖRME YETENEĞİNİ KAYBEDEN VE 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ PARA YÜZME TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARINDA 50 METRE SERBEST, 100 METRE SERBEST VE 50 METRE SIRT ÜSTÜ KATEGORİLERİNDE ALTIN MADALYA ELDE EDEN MEHMET BÜYÜK’E, BABASI MUSTAFA BÜYÜK TARAFINDAN PLAKET TAKDİM EDİLDİ.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ AYNI ZAMANDA PROJE KOORDİNATÖRÜ DOÇ. DR. HAVVA KAÇAN, “BABALARIN BAZI FİZİKSEL VE DUYGUSAL PROBLEMLERLE BAŞ ETMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ”
KASTAMONU ÖZEL BİREYLER VE AİLELERİ DERNEĞİ AYNI ZAMANDA KARADENİZ OTİZM FEDERASYONU BAŞKANI HURİYE BOYRAZ, “GÜÇLÜ BABA, GÜÇLÜ ÖZEL BİREY’ PROJEMİZİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUZ. ÖZEL BİREYLERİMİZE EMEK VEREN, DESTEK OLAN VE SÖZ SÖYLEYEN HERKESİN RABBİM İKİ CİHANDA YÜZÜNÜ GÜLDÜRMESİNİ NİYAZ EDİYORUM” DEDİ.