Eskişehir’de 24 Yıl Sonra Unutulmaz Vefa Örneği
Eskişehir’de 1997 yılında ilkokula başlayan öğrenciler, tam 24 yıl sonra bir araya gelerek ilkokul öğretmenleri ve okul müdürlerine unutulmaz bir vefa örneği sergiledi.
1997 yılında Eskişehir Vali Bahaeddin Güney İlköğretim Okulu’nda eğitim-öğretim hayatına adım atan öğrenciler, ilkokul öğretmenleri Hayri Birdal ve dönemin okul müdürü Şemsettin Nayman ile buluştu. Dönem öğrencilerinden Veteriner Hekim Gülüzar Yılmaz Hanım’ın organize ettiği bu etkinlikte, yıllar sonra bir araya gelen eski dostlar hasret giderdi. Eskişehir’de gerçekleşen etkinlikte duygusal anlar yaşandı.
“Dünyaya bir daha gelsem tekrar öğretmen olurum”
Buluşmada söz alan ilkokul öğretmeni Hayri Birdal, mezunların yıllar sonra öğretmenlerine ve müdürlerine vefa göstermesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Birdal, “Dünyaya bir daha gelsem, imkanım olsa tekrar öğretmen olurum. Yetiştirdiğimiz fidanların meyvelerini görmek bizleri mutlu ediyor. Vermiş olduğumuz eğitimin amacına ulaştığını görüyoruz. Sizleri ülkesine, milletine bağlı vatanperver insanlar olarak yetiştirmek istedik; şükürler olsun öyle de oldu” ifadelerini kullandı. Kahvaltı ve çay eşliğinde devam eden organizasyonda, Veteriner Hekim Gülüzar Yılmaz; öğretmenleri Hayri Birdal ve Şemsettin Nayman’a günün anlam ve önemine binaen çiçek takdim etti. Buluşma, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
İhlas Haber Ajansı


