Kozan’da Orkun Özeller’e Ülkü Ocakları’ndan tepki gösterildi, güvenlik önlemleri alındı.

Editör
2 Dakika Okuma
Kozan’da Orkun Özeller’e Ülkü Ocakları’ndan tepki gösterildi, güvenlik önlemleri alındı.

Kozan ve çevresinde Fransız işgaline karşı mücadele eden ve “Kozanoğlu Doğan Bey” olarak bilinen Kemal Doğan Paşa’nın torunu, emekli Albay Orkun Özeller’e, Kozan Ülkü Ocakları’nca tepki gösterildi.

Milli mücadele döneminde Kozan ve çevresinde Fransız işgaline karşı savaş veren ve “Kozanoğlu Doğan Bey” olarak tanınan Kemal Doğan Paşa’nın torunu emekli Albay Orkun Özeller, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından konferans vermek üzere Adana’nın Kozan ilçesine geldi. Özeller, Sehlikzade Hasan Efendi Çiftliği’nde konferans gerçekleştirdi.

Konferansın ardından Cumhuriyet Şehidi Kubilay Parkı’na geleceğini sosyal medya hesabından duyuran Özeller’e, Kozan Ülkü Ocakları tarafından, Devlet Bahçeli’ye geçmişte yaptığı açıklamalar gerekçe gösterilerek parkta bir açıklama yapmasına izin verilmedi. Bu duruma Orkun Özeller ve yanında bulunan ekip tarafından tepki gösterildi.

Polis ve jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken Orkun Özeller, Kozan Devlet Hastanesi karşısında yer alan Atatürk büstünün olduğu alanda dua ederek kısa bir açıklama yaptı ve ardından ilçeden ayrıldı.

Kozan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Mercan ise bu durumu bir provokasyon olarak nitelendirerek, “Ülkü Ocakları, Türk milletinin şarjöründe kalmış tek kurşundur. Bugün burada bulunmamamızın nedeni; bu şahsın, liderimiz Devlet Bahçeli’ye geçmişten bazı hakaretlerde bulunup cezaevine düşmesidir. Terörsüz Türkiye uygulamasına karşı çıkmıştır. Sonuç olarak bu kişi, evlere şehit ateşinin düşmesini mi istiyor, terörün bitmesini mi istemiyor? Burası liderimizin memleketi, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ‘Kozan milletvekili’ dediği yerdir ve kimseye çığırtkanlık yaptırmayız.” dedi.

Orkun Özeller’in 20 şehidimizin olduğu günde cezaevinden davul zurna ile çıkışına tepki gösteren Mercan, “Yirmi vatan evladının şehit olduğu günde cezaevinden davul zurna ile oynanmıştır. Bu mu Türk milliyetçiliği? Burada dedesi varmış, dedesi kendisinden daha şereflidir. Bu kadar İncirlik’te görev yaptın, kaç kez dedeninin arkadaşlarının yanına gittin? Şimdi provokatörlük yapmaya geliyorsun. Kozan’ın yolunu mu bilmiyordun? ‘Ben devlet aklıyla hareket ediyorum’ diyormuş. Hangi devletin aklıyla hareket ediyorsun? Bizim devletimizin aklıyla hareket etmediğini, hangi devletin aklıyla hareket ettiğini kendisi çok iyi bilir.” dedi.

Açıklamanın ardından her iki grup da bölgeden olaysız bir şekilde ayrıldı.

Bu Makaleyi Paylaş