Kar Yağışı Nedeniyle Kapanan Yolları Açmak İçin Belediye Ekipleri Seferber Oldu

Editör
1 Dakika Okuma
Kar Yağışı Nedeniyle Kapanan Yolları Açmak İçin Belediye Ekipleri Seferber Oldu

Adilcevaz’da Kar Yağışı Nedeniyle Kapılan Yollar Açıldı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yolları ulaşıma kapanan komşu köylerin imdadına Aydınlar Belde Belediyesi ekipleri yetişti.

Günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yer yer artmasıyla birlikte bazı köy yolları tamamen kapandı ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Durumun bildirilmesi üzerine harekete geçen Aydınlar Belde Belediyesi, iş makineleri ve ekipleriyle kapanan yolların açılması için yoğun bir çalışma başlattı.

Belediye ekipleri, kar küreme ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürerek köy yollarını yeniden ulaşıma açtı. Bu çalışmalar sayesinde köylerde yaşayan vatandaşların ilçe merkeziyle bağlantısı yeniden sağlandı. Özellikle hasta ve acil durumu olan vatandaşlar için yol açma çalışmalarına öncelik verildiği ifade edildi.

Aydınlar Belde Belediye Başkanı İbrahim Ergün, komşu köylerde yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm imkânları seferber ettiklerini belirterek, “Zor hava şartlarına rağmen ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalıştı. Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

Köy sakinlerinden Orhan Dilman ise yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, belde belediyesi ekiplerine ve yetkililere teşekkür etti.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş