Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Aliağa’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verilişinin 104. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

    Aliağa’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de verilen ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının 104. yılı kutlandı. Törende, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney ve Belediye Başkanı Serkan Acar, gaziler ve aileleri ile birlikte etkinlikte yer aldı. Faruk Seçgin’in konuşmasında, şehitler ve gazilerin önemi vurgulandı. Program, öğrenci etkinlikleri ve şehitlik ziyaretiyle son buldu.

    Aliağa’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921’de verilen 'Mareşal'

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mareşal Unvanı’nın Verilişinin 104. Yıl Dönümü Kutlandı

    19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verilmesinin 104. yıl dönümü, Aliağa’da gerçekleştirilen anlamlı bir törenle kutlandı.

    Aliağa Kaymakamlığı’nın düzenlediği etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’nda yoğun bir katılımla yapıldı. Törene Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Ali Güler, gaziler ve yakınları, şehit aileleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve pek çok vatandaş katıldı.

    Kutlama programı, Aliağa Şube Başkanlığı’na ait Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği ile Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aliağa Şube Başkanı, Kıbrıs Gazisi Faruk Seçgin, günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı.

    Seçgin, konuşmasında şunları ifade etti: “Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlanmasından sonra, Türk Milletimizin temsilcisi olan TBMM, 19 Eylül 1921’de bu büyük başarıyı taçlandırmak amacıyla Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanı ve mareşal rütbesi vermiştir. Üzerinde yaşadığımız toprakların vatan olmasının, bayrağımızın özgürce dalgalanmasının arkasında şehitlerimizin ve gazilerimizin büyük fedakârlıkları bulunmaktadır. Aziz milletimiz, bağımsızlık ve istiklal uğruna şehit ve gazi olmayı her zaman onur kaynağı olarak görmüştür. 19 Eylül, canları pahasına bu toprakları vatan yapan kahramanların onurlandırıldığı bir gündür. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaşayan gazilerimize sağlık ve mutluluk diliyorum. Gaziler Günü’nüz kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene!”

    Daha sonra Gazi Ortaokulu öğrencileri Emir Mızrak ve Mahmut Talha Taşlı, Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik rütbesinin verilmesine dair Türkiye Büyük Millet Meclisi tutanaklarını okuyarak dinleyicileri bilgilendirdi. Gazi Ortaokulu’ndan Görkem Barış Erol, Atatürk’ün meclise ilettiği teşekkür mesajını okurken, Asya Tekmen ‘Ya Şehit Ol, Ya Gazi’ adlı şiirini dinleyicilere sundu. Tören, Aliağa Kabristanlığı’nda bulunan şehitliğin ziyaret edilmesi ve Çarşı Camii’nde Kur’an-ı Kerim Mevlidi okutulmasıyla sona erdi.