Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlamaları Coşkuyla Yapıldı

    Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri, Vali Aydın Baruş’un katılımıyla düzenlenen yürüyüşle başladı. Anıta çelenk sunumuyla devam eden programda, Gazi Hüseyin Cahit Kaya, güvenli bir Türkiye hedefini vurguladı. Gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

    Gümüşhane'de 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri, Vali Aydın Baruş'un katılımıyla

    Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

    19 Eylül Gaziler Günü, Gümüşhane’de gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

    Etkinliklerin başlangıcı, Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, il protokolü, gaziler ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen “Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda 19 Eylül Gaziler Günü Yürüyüşü” ile gerçekleşti. Bu yürüyüş, Atatürk Caddesi boyunca devam etti ve Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’nda son buldu.

    Anıta Çelenk Sunuldu

    Yürüyüşün ardından düzenlenen törende, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği, anıta çelenk sundu. Devamında, saygı duruşu ile birlikte İstiklal Marşı okundu.

    Programda, gazilerin vatan için verdikleri mücadelenin önemine dikkat çeken Gazi Hüseyin Cahit Kaya, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına vurgu yaparak, “En büyük hedefimiz terörsüz, huzurlu ve güvenli bir Türkiye’yi inşa etmek” ifadelerini kullandı. Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin liderliğinde sürdürülen Terörsüz Türkiye idealinin, hem şehitlerin emaneti hem de gelecek nesiller için barış ve huzur sağlama amacı taşıdığını dile getirdi.

    Vali Baruş’a Ziyaret

    Anıt önündeki programın ardından, 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Gümüşhane Şehit Yakınlarına ve Gazilerine Yardım Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile birlikte İl Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü mensuplarından oluşan bir heyet, Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

    Program, gün boyunca sürecek etkinliklerle devam edecek.