Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İzmir’deki İZBETON İddialarıyla İlgili Dava: Eski Başkan Tunç Soyer ve 65 Sanık Hakim Karşısında

    İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON üzerinde yolsuzluk iddiaları kapsamında açılan davanın ilk duruşması başladı. Eski başkan Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun aralarında bulunduğu 65 sanık hakim karşısına çıktı. Ceza talepleri 3 ila 45 yıl arasında değişiyor.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON üzerinde yolsuzluk iddiaları kapsamında açılan

    İZBETON Davasında İlk Duruşma Başladı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İZBETON’a yönelik yolsuzluk soruşturmasında, kooperatiflerdeki usulsüzlük iddiaları üzerine açılan davanın ilk duruşması gerçekleştirildi. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu toplam 65 sanık, mahkeme önüne çıktı. Duruşmayı takip edenler arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yer aldı.

    Yolsuzluk İddialarına Soruşturma Süreci

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İZBETON AŞ’de taşeron firmalar kullanılarak yolsuzluk yapıldığına dair iddialar üzerine 1 Temmuz’da geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Sayıştay ve mülkiye müfettişi raporlarına dayanan bu kapsamlı inceleme sonucunda, “İhaleye fesat karıştırma” ile “Nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla 157 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi. Gözaltına alınan 139 kişiden bazıları, Tunç Soyer ve Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 60 kişi tutuklanırken, 58 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    İddianame Mahkemeye Sunuldu

    İzmir’in çeşitli bölgelerinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili hazırlanan iddianame, İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianamede, Örnekköy 3. ve 4. etap, Gaziemir-Aktepe – Emrez Mahallesi 1. etap ve Karabağlar 3. ve 4. etapta gerçekleştirilen kat karşılığı inşaat projelerinde usulsüzlükler yapıldığı ileri sürüldü. Soruşturma dahilinde, 449 mağdur ve 7 müşteki mahallinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de dahil olduğu kurumların mağdur olduğu kaydedildi. Tüm şüpheliler için, 3 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

    Duruşmada Bekleyiş Sürüyor

    Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu ve eski Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Heval Savaş Kaya’nın da bulunduğu sanıklar için hazırlanan iddianame, İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkemede görülen davanın ilk duruşması, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde saat 09.30’da başladı ve sanıklar ilk defa hakim karşısında ifadelerini verdi. Duruşmayı takip edenler, sonuçları merakla bekliyor.