Bayburt’ta Modern Spor Kompleksi Açıldı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Bayburt’ta 4 bin kişilik yeni nesil bir spor kompleksinin açılışı yapıldı. Bakan Güler, genç nesillere güçlü bir Türkiye bırakma hedefinden bahsederek, “Başta PKK, YPG ve SDG olmak üzere hiçbir terör örgütünün bu bölgede varlık göstermesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Spor Tesisinin Detayları
Genç Osman Mahallesi’nde inşa edilen kapalı spor salonunun açılış etkinliği, Bayburt barlarının sergilenmesiyle başladı. Daha sonra söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Bayburt’un tarihi bir gün yaşadığını vurguladı. Bakan Bak, “Bu tesis, 4 bin kişilik kapasitesi ve alt branş salonlarıyla bayram gibi bir yer. Bayburt’umuzun gençlerine, çocuklarına ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Özelleştirilen Kapasite
Başlangıçta 1,500 kişi kapasiteli bir spor salonu inşa etmeyi planladıklarını ifade eden Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle bu sayının artırıldığını dile getirdi. Bakan Bak, “Cumhurbaşkanımız, ‘Bayburt daha fazlasını hak ediyor’ dedi. Biz de onun isteğini gerçekleştirdik. Bayburt’un bu tesisi hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Gençlere Yatırımda Dönüşüm
Ülkede gençlere yönelik yapılan adımlara dikkat çeken Bakan Bak, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesiyle 12 milyon insana yüzme eğitimi verdiklerini ve kredi yurtları aracılığıyla 1 milyon yatak kapasitesine ulaştıklarını kaydetti. Bakan Bak, “Türkiye, gençler için büyük yatırımlar ve yenilikler yapma yolunda. Bayburt’ta da tesis inşaatlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Modern Tesis Bayburt’a Kazandırıldı
Açılışta söz alan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, tesisin modern yapısından bahsederek, “Spor kompleksimiz, 4 bin kişilik seyirci kapasitesi ve FİBA standartlarında basketbol ve voleybol sahaları ile gençlerimize ve buradaki sporseverlere en iyi olanakları sunacak” dedi.
Bayburt’un Geleceği İçin Çalışmalar Sürüyor
Bakan Güler, Bayburt’un yatırımlarla güçlendiğine vurgu yaparak, “Bu tesis, sporcular yetiştiren bir merkez haline dönüştü. Bayburt’un her alanda daha güçlü bir şehir olması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye belirtti.
Terörle Mücadele Vurgusu
Konuşmalarında Türkiye’nin güçlü bir yapıya sahip olması gerektiğini belirten Güler, “Yıllardır enerjimizi tüketen terör sorununu kökünden çözerek, güçlü bir Türkiye’yi gençlerimize bırakmak en büyük hedefimiz” ifadesini kullandı. Ayrıca, Güler, “PKK ve benzeri terör örgütleri, derhal faaliyetlerine son vermelidir. Hiçbir terör örgütünün bu bölgede varlık göstermesine müsaade etmeyeceğiz” şeklinde önemli bir mesaj verdi.
Açılış dualarının ardından gerçekleştirildi. Bakanlar, spor salonunu gezerek incelemelerde bulundu ve sporcuların gösterilerini izledi. Protokol üyeleriyle birlikte düzenlenen basketbol maçı ise renkli anlara sahne oldu. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.