Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Müze Açılışı, Üyelerden Yoğun İlgi Görüyor

Editör
2 Dakika Okuma
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Müze Açılışı, Üyelerden Yoğun İlgi Görüyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Müzesi Üyelerin İlgi Odağı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından oluşturulan müze, Oda üyelerinin yoğun ilgisini çekiyor. Oda’nın demirbaş listesinde yer alan eski malzemelerle nostaljik fotoğraf ve belgelerin sergilendiği bu müze, geçmişe ışık tutarken geleceğe de güçlü bir mesaj iletiyor.

MTSO’nun Tarihsel Hafızası

1923 yılında Cumhuriyetin İlanıyla kurulan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, köklü geçmişini ve kurumsal hafızasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla hizmet binasında bir müze oluşturmaya karar verdi.

Ziyaretçilerin ilgisini çeken müzede, TSO’nun kuruluşundan günümüze kadar kullanılan eski daktilolar, hesap makineleri, telefonlar, kameralar, televizyon ve radyolar sergileniyor. Ayrıca müzede, Odanın 1924 yılına ait Osmanlıca yazılan ilk karar defteri ile 1926 yılına ait Osmanlıca yazışmalar da dahil olmak üzere, 1923 yılından itibaren hizmet binalarının kronolojik dizilişine kadar birçok önemli belge ve bilgi yer almakta.

Hizmet binasının giriş katında hazırlanan müze, Oda’nın tarihsel gelişimini ve Malatya iş dünyasının dönüşümünü yansıtan önemli bir bellek alanı niteliği taşıyor.

Başkan Sadıkoğlu’ndan Açıklama

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, oluşturulan müzeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak yalnızca bugünü değil, geçmişimizi de sahiplenmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Müzemiz, geçmişten bugüne görev yapan başkanlarımızın, meclis üyelerimizin ve emeği geçen tüm isimlerin hatırasını yaşatan bir kurumsal hafıza alanıdır. Burada sergilenen her malzeme, Odamızın ve şehrimizin ekonomik yolculuğuna tanıklık etmiştir. Kurulduğu günden bugüne Odamızda özveriyle görev yapmış tüm başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve personellerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Oda Üyelerinin Yorumları

Müze, Oda üyelerinin de ilgisini çekmiş durumda. Şirketi için evrak almak üzere Odaya gelen Muzaffer Taçlı, nostaljik fotoğrafların ve malzemelerin kendisini geçmişe götürdüğünü belirterek, “21 yıldır ticaret ve sanayi odasının üyesiyim. Müzeyi görünce doğrusu mutlu oldum. Odaya ilk kaydımı yaptırdığım günler aklıma geldi. 100 yılı aşkındır var olan Odamızın geleceğe böyle bir alan oluşturması bizleri sevindirdi ve geçmişe götürdü. Kurumsal hafızasını koruyan kurumlar, geleceğe daha sağlam adımlarla yürür. İnşallah bizim Odamızda daha nice 100 yıllara yürüyecektir. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş