Sakarya’nın Karasu ilçesinde kıyı erozyonu sonucu istinat duvarı yıkıldı
Sakarya’nın Karasu ilçesinde meydana gelen kıyı erozyonu sonucunda Karadeniz’e kıyısı bulunan bir arsanın istinat duvarı yıkıldı. Bir günde yaklaşık 50 metre içeri giren deniz, bölgede yer alan taşınmazlar için de tehdit oluşturdu.
Karasu ilçesi Karasu Mahallesi Küçükboğaz mevkiinde olumsuz hava koşulları ve denizin şiddetli dalgaları nedeniyle kıyı erozyonu meydana geldi. Bölgede yer alan bir arsanın istinat duvarı, dalgaların tahribatına dayanamayarak yıkıldı. Kıyı erozyonunun etkisiyle Karadeniz yaklaşık 50 metre içeri girdi. Erozyon, arazinin bir bölümünü alarak yola yaklaşmasıyla taşınmazlar ve bölge halkı için tehdit oluşturdu.
“Deniz yola kadar çıktı”
Karasu Mahallesi sakini Serpil Yüksel, “Sabahlara kadar uyuyamıyoruz, evlerimizi su alacak. Deniz yola kadar çıktı. Bundan sonra ne olacak, bilmiyorum. Yetkililerin bir şekilde buraya gelip ne yapmaları gerektiğini bildirmeleri gerekiyor. Bu, tek başımıza yapabileceğimiz bir olay da değil. Korku içinde yaşıyoruz. Belediyenin de buraya bir el atıp yetkililerin bakması gerekiyor. Dün sabah başladı ve akşama kadar bu alanı aldı. Deniz bugün duruldu. Durulmasa, tekrar olsa herhalde artık evlere veya iş yerlerine kadar sular girecektir.” diye konuştu.
İhlas Haber Ajansı









