Ordu’da Fındık Fiyatları Yükselişte
Ordu’da serbest piyasada 50 randımanlı fındık fiyatı 300 lira seviyesine ulaştı. Üreticiler ihtiyaçları doğrultusunda fındık satışı yaparken, kalan mahsullerini depolamakta.
Zirai Donun Etkileri
Nisan ayında meydana gelen zirai don, Türkiye genelinde Karadeniz Bölgesi’nin en stratejik tarım ürünü olan fındıkta yaklaşık yüzde 50 rekolte kaybına sebep oldu. Bu azalan üretim ve üreticilerin yüksek fiyat beklentisi, pazara fındık akışını geçen yıllara oranla düşürdü. Bir ay öncesinde 200 lira olan fındık fiyatı, yüzde 50 artışla şu an 300 liraya çıkmış durumda.
Fındıkta Hızlı Yükseliş
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, nisan ayında yaşanan zirai don sonrası fındıkta önemli bir rekolte kaybı yaşandığını belirtti. Üreticilerin fındık fiyatlarını takip ettiğini ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 195 lira levant kalite, 200 lira ise Giresun kalite fındık fiyatı açıkladığını hatırlatan Soydan, “Serbest piyasa, 15 Ağustos’tan itibaren pazara inen fındıklara taban fiyat oluşturdu ve o tarihten sonra fındık fiyatlarında hızlı bir artış yaşandı. Bu durum nedeniyle TMO’ya da fındık akışı olmadı” şeklinde konuştu.
Fiyatların Geleceği
Soydan, ilerleyen dönemlerde fındık fiyatlarının daha da yükselebileceğini ifade etti. “Serbest piyasadaki fiyatlar 200 liradan başlayarak 300-320 lira bandına yerleşti. Bu yükseliş üreticilerimiz tarafından tahmin ediliyordu. Rekolte düşüklüğü konusunda üreticilerimize sürekli uyarılarda bulunduk. Bu yıl, üreticilerimiz fındığını ihtiyaçları kadar pazara indirmekte; ayrıca fındık fiyatlarının yükseleceği inancı içindeler. Emanete fındık bırakmamaları da fiyatların daha da yukarı çıkacağı öngörüsünde bulunmamıza sebep oluyor” dedi.
FINDIK FİYATLARI TABELASI
FABRİKAYA GÖNDERİLMEK ÜZERE KAMYONA YÜKLENMESİ
ÇUVALDA BEKLETİLEN FINDIK
FINDIKLARIN ÇUVALA KONULMASI
FABRİKAYA GÖNDERİLMEK ÜZERE KAMYONA YÜKLENMESİ
FABRİKAYA GÖNDERİLMEK ÜZERE KAMYONA YÜKLENMESİ
ARSLAN SOYDAN
YUNUS EMRE KOCAKAN, KIZ KARDEŞİNİ KORUMAK İSTERKEN 5 YERİNDEN BIÇAKLANMIŞTI
YUNUS EMRE KOCAKAN, YAŞADIĞI DEHŞETİ ANLATTI.
TERME İLÇESİNDE BİR İŞ YERİ VE DEPOYA OPERASYON DÜZENLENDİ.
TERME İLÇESİNDE BİR İŞ YERİ VE DEPOYA OPERASYON DÜZENLENDİ.
TERME İLÇESİNDE BİR İŞ YERİ VE DEPOYA OPERASYON DÜZENLENDİ.
TERME İLÇESİNDE BİR İŞ YERİ VE DEPOYA OPERASYON DÜZENLENDİ.
OLAY, 14 EYLÜL’DE DEMİRTAŞ SAKARYA MAHALLESİ MERHUM HALİL SATIK PARKI’NDA MEYDANA GELDİ. (ARŞİV)
OLAY, 14 EYLÜL’DE DEMİRTAŞ SAKARYA MAHALLESİ MERHUM HALİL SATIK PARKI’NDA MEYDANA GELDİ. (ARŞİV)
DİYARBAKIR KUYUMCULAR VE SARRAFLAR ODASI (DİKO) BAŞKANI MEHMET YÜKSEL, DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. KAMURAN ERONAT İLE GÖRÜŞMESİNDE ÖNERDİĞİ “KUYUMCDİYARBAKIR KUYUMCULAR VE SARRAFLAR ODASI (DİKO) BAŞKANI MEHMET YÜKSEL, DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. KAMURAN ERONAT’I ZİYARET ETTİULUK VE TAKI TASARIMI BÖLÜMÜ” OLUMLU KARŞILANDI.
ESKİŞEHİR’DE BİR MARKETTE HIRSIZLIK YAPAN ZANLI, POLİSİN TAKİBİ SONUCU YAKALANDI VE ÇIKARTILDIĞI MAHKEME TARAFINDAN TUTUKLANDI.