Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Erzurum’da görev yapan medya mensuplarıyla bir araya geldi.
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, gerçekleştirilen programda iki anlamlı günün bir arada kutlandığını ifade ederek, “Devlet Memurları Kanunu 1965 yılında yürürlüğe girmiştir. 1971 yılında da Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı, Devlet Memurları Kanunu’na eklenmiştir. Daha önceden müstakil bir sınıf olarak yer almıyordu. Bu için Türk İdareciler Derneğimiz mevcut, meslek mensuplarının kurmuş olduğu bir dernektir. Onlar da ilk toplantılarını gerçekleştirdikleri tarihi esas alarak 10 Ocak’ı Türk İdareciler Günü olarak belirlemişlerdir. O günden bugüne kadar aynı zamanda İdareciler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle hem gününüz hem de günümüz kutlu olsun diyorum.” dedi.
Erzurum basını Anadolu’da güçlü bir yere sahip
Gazetecilik mesleğinin zaman, emek, fedakarlık ve sorumluluk gerektirdiğini dile getiren Vali Mustafa Çiftçi, “Sizler kamuoyunun gözü, kulağı ve sesisiniz. Sizler de bir nebze bizler gibi kamu görevi icra ediyorsunuz. Bizler nasıl devletle vatandaş arasında bir köprü görevini üstleniyorsak, sizler de aynı şekilde vatandaşla devlet arasında aracılık görevini yerine getiriyorsunuz. Bu nedenle de kutsal bir görevi ifa etmektesiniz. Kadim şehrimiz Erzurum’da geçmişten günümüze kadar gazetecilik, basın mesleğinde oldukça başarılı isimler yetiştirilmiş, duayen gazeteciler ortaya çıkmıştır ve bunlar da Türk basınına armağan edilmiştir. Erzurum bu açıdan farklı bir ün ve şöhrete sahip illerden biridir. Yine ilimiz yerel düzeyde, bölgesel düzeyde ve ulusal düzeyde basın mensuplarıyla Doğu Anadolu’nun önemli merkezlerinden biridir. Böyle gayret ve emek isteyen bir mesleğin mensupları olarak sizler basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerinizi ifa ediyorsunuz. Bu sebeple de hepinize görevlerinizde üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Görevinizde üstün başarılar diliyorum
Vali Mustafa Çiftçi sözlerine şu şekilde devam etti, “Ayrıca halkımızı, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da basın meslek ilkeleri doğrultusunda doğru ve tarafsız olarak bilgilendirmenizi temenni ediyorum. Hepinize görevlerinizde üstün başarılar diliyorum. Başarılı işlere imza atmanızı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. İnşallah kendi mesleğinizde en yüksek noktalara ulaşırsınız, güzel işlere vesile olursunuz. Bu vesileyle görevde olan tüm meslek mensuplarına hayırlı çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca ebediyete intikal eden gazetecilerimize de Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele eylesin. Şu anda basın sektöründen emekli olan meslek mensuplarına da hayırlı uzun ömürler diliyorum. Bugünkü toplantımıza iştirak ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepimize kolaylıklar versin ve 10 Ocak Gazeteciler Günü’nüzü yeniden kutluyorum.”
10 Ocak’ı bayram gibi kutlama umuduyla
DGF (Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu) Başkanı İrfan Tarakçıoğlu da programda “Öncelikle Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bizleri bir araya getiren bu etkinlik için Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Federasyonu adına teşekkür ediyorum. 10 Ocak, ilginç bir tevafuk ile kamu görevi ifa eden iki meslek grubunun, hem gazetecilerin hem de Mülki İdare amirlerinin günü olarak kutlanmaktadır. Kamu tarafında mülki idareciler, vatandaş ile kamu arasında bir iletişim ve ayna görevi üstlenen gazeteciler, her iki meslek mensubu da vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü çerçevesinde hizmet etmektedirler. Öncelikle sayın valimin şahsında bu ülke için, Erzurum için çaba gösteren tüm idarecilerimizin gününü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum. Bu vesileyle sektörde yaşanan sorunlara rağmen, sorumlulukla hareket eden meslektaşlarımızın da gününü kutluyor, sağlık ve başarı diliyorum. Ebedi aleme göç eden büyüklerimizi, meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum. 10 Ocak’ı gerçek manada bir Basın Bayramı olarak kutlayabileceğimiz günlere; mesleğimizin onurunu, gazetecilerin haklarını ve basın özgürlüğünü esas alan bir anlayışla, en kısa sürede ulaşmayı temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
İhlas Haber Ajansı



