Tokat’ta Baba Cinayeti Aydınlatıldı
Tokat’ta 4 ay önce işlenmiş olan dehşet verici baba cinayeti, kurulan özel ekiplerin 1,5 aylık titiz teknik ve fiziki takibiyle çözülmüştür. Yunanistan’dan Ankara ve Tokat’a kadar uzanan cinayetle bağlantılı olarak gözaltına alınan 6 şüpheliden 5’i adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam etmektedir.
Almanya’da yaşayan Süreyya Aksoy, aralık ayında Bursa’ya gelerek babası Zihni Cankurtaran’dan uzun süredir haber alamadığı yönünde yaptığı ihbar, Tokat’ta kan donduran bir cinayet vakasının ortaya çıkarılmasına sebep olmuştur. İhbar üzerine Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları ilk çalışmada Zihni Cankurtaran’ın Yunanistan’dan Türkiye’ye giriş yaptığı araca ait PTS kayıtlarında dikkat çekici anormallikler tespit etmiştir.
Uzun Süren Takiple Cinayet Çözüldü
Elde edilen deliller doğrultusunda olayın cinayet olabileceği ihtimali değerlendirildi ve Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Özel ekip, Zihni Cankurtaran’ı yaklaşık 1,5 ay boyunca adım adım takip etti. Yunanistan’dan başlayan, Ankara ve Tokat’ta devam eden teknik ve fiziki takip sonucunda cinayet aydınlatılmıştır.
Vekaletle Babasının 3 Taşınmazını Satmış
Yapılan incelemede, Zihni Cankurtaran’ın Türkiye’ye geldikten sonra Tokat’a geçtiği ve kendi üzerine kayıtlı birden fazla taşınmazın, oğlu Mustafa Cankurtaran’a verdiği vekaletle satıldığı belirlendi. Satışlardan elde edilen parayı oğlundan isteyen Zihni Cankurtaran ile Mustafa Cankurtaran arasında bu nedenle geçimsizlik başlamıştır. Tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa Cankurtaran, babasını baltayla öldürmüştür. Mustafa Cankurtaran, cinayetin ardından babasının cansız bedenini işlettiği havuzun depo kısmına gizlemiştir.
Bulunmasından 4 Ay Önce Öldürülmüş
Mustafa Cankurtaran’ın, babasını soran yakınlarına bir sabah kimseyle vedalaşmadan Yunanistan’a döndüğünü söylediği ve böylece maktulün yakınlarını ihbarda bulunmamaları için aralık ayına kadar oyaladığı iddia edilmiştir. Bu süreçte şüphelinin, babasının Yunanistan’dan getirdiği otomobili Ankara’ya götürerek gayri resmi yollarla sattığı, kişisel eşyaların bazılarını farklı yollarla bertaraf ettiği ve vicdan azabı nedeniyle bazı eşyaları ise sakladığı ileri sürülmüştür. Yapılan adli incelemede Zihni Cankurtaran’ın yaklaşık 4 ay önce hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.
Gözaltına Alınan 6 Şüpheliden 5’i Adliyeye Sevk Edildi
Delillerin toplanmasının ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesindeki özel ekip, 9 Ocak 2026 tarihinde şafak operasyonu için düğmeye basmıştır. Tokat merkezli olmak üzere Ankara’da da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda adrese baskın yapılmıştır. Operasyon kapsamında Mustafa Cankurtaran ile olayla bağlantılı olduğu değerlendiren Z.C.C., İ.T., İ.N.C., O.B. ve G.A. gözaltına alınmıştır. Şüphelilerden G.A., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 5 şüpheli adliyeye sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenilmiştir.
İhlas Haber Ajansı




