Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Düzce Belediyesi’nden Ata Tohumu Yetiştiriciliği Projesi: Organik Üretimle Geleceğe Sağlıklı Gıda Bırakılıyor

    Düzce Belediyesi, sağlıklı gıda hedefiyle başlattığı Ata Tohumu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında ilk hasadını gerçekleştirdi. Proje, organik tarımı teşvik ederek ata tohumlarının korunmasına yardımcı olacak. Park ve Bahçeler Müdürü Mücella Öztürk, Düzce’de ata tohumu bankası kurma amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirtti.

    Düzce Belediyesi, sağlıklı gıda hedefiyle başlattığı Ata Tohumu Yetiştiriciliği Projesi

    Ata Tohumu Yetiştiriciliği Projesi’nde Hasat Dönemi Başladı

    Düzce Belediyesi, yerli tohumların korunması ve organik tarımın teşvik edilmesi amacıyla başlattığı Ata Tohumu Yetiştiriciliği Projesi çerçevesinde ürünlerin hasadını gerçekleştirerek, tohum çıkarma sürecine adım attı.

    Proje İlk Sonuçlarını Vermeye Başladı

    Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün “Düzce İçin 100 Proje” hedefi doğrultusunda hayata geçirilen bu proje, olumlu sonuçlar vermeye başladı. Tarım Akademisi arazisinde toplanan ürünler ile gerçekleştirilen hasat sonrası, tohum çıkarma ve kurutma işlemlerine geçildi. Nisan ayında çevre köyler ve Tarım İl Müdürlüğü’nden alınan ata tohumları önce fideye dönüştürüldü ve Haziran ayında Tarım Akademisi alanına dikildi. Aylar süren titiz çalışmalar sonucunda biber, salatalık, fasulye, patlıcan, karpuz ve kudret narı gibi ürünler toplanarak tohumları çıkarıldı.

    Projenin Önemi ve Gelecek Hedefleri

    Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mücella Öztürk, projenin büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Belediye Başkanımız Faruk Özlü’nün 100 projesi arasında yer alan ata tohumu yetiştiriciliği projesine Nisan ayında başladık. Çevredeki köyler ve Tarım İl Müdürlüğü’nden temin ettiğimiz ata tohumlarını fide haline getirerek, sahaya diktik. İlk hasatlarımızı tamamladık ve sebzelerin tohumlarını çıkarmaya ve kurutmaya başladık. Ata tohumlarıyla üretim yaparak çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Büyük bir alanda üretim yaparak tohumları halkımıza ulaştırmayı planlıyoruz. Tamamen organik yöntemler kullanarak, kimyasal ilaç ve gübrelerden uzak duruyoruz. Ayrıca Düzce’de bir ata tohumu bankası kurma çalışmalarımız da devam ediyor.”

    Düzce Belediyesi, ata tohumlarından elde edilen ürün ve tohumları vatandaşlarla buluşturarak, doğal tarım kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyor.