Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gümüşhane’de Üniversite Öğrencisi Halil İbrahim Sarıaltun, Arkadaşının Tuzağıyla 9 Davada Yargılanıyor

    Kahramanmaraşlı üniversite öğrencisi Halil İbrahim Sarıaltun, Gümüşhane’deki arkadaşı U.P.’ye kart ve şifresini verdikten sonra dolandırıcılık soruşturmasıyla karşılaştı. U.P., kartı kullanarak farklı hesaplara para aktardı. Sarıaltun, toplamda 9 mahkemeye maruz kalarak bir dosyadan 3 yıl ceza aldı. Avukatı ve ablası, kardeşinin mağdur olduğunu ve asıl suçlunun dışarıda olduğunu belirtti.

    Kahramanmaraşlı üniversite öğrencisi Halil İbrahim Sarıaltun, Gümüşhane'deki arkadaşı U.P.'ye kart

    Kahramanmaraşlı Öğrenci Dolandırıcılık Tuzağına Düşerken Adalet Mücadelesi Veriyor

    Kahramanmaraş’tan gelen bir üniversite öğrencisi, Gümüşhane’deki bir arkadaşına duyduğu güven sonucu bankamatik kartını ve şifresini teslim etti. Ancak, kartı kullanan şahıs çeşitli hesaplar üzerinden paraların aktarımını yaparken, Halil İbrahim Sarıaltun belirtilen kartı verirken dolandırıcılığın kurbanı oldu. Sarıaltun, dokuz ayrı dava açılarak bir dosyasında üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Arkadaşın Sözleri Halil İbrahim’in Peşine Düşürüldü

    Alınan bilgilere göre, Gümüşhane’de yaşayan Halil İbrahim Sarıaltun, arkadaşı U.P.’ye annesinden para geleceğini söyleyerek kartını ve mobil bankacılık şifresini verir. U.P., arkadaşını yanıltarak annesinin sağlık sorunları yüzünden şehir dışına gittiğini söyleyerek, okuldan ayrılır. Sarıaltun, kartının kullanıldığından iki ay sonra polis tarafından çağrılır. Yapılan incelemede, Halil İbrahim’in hesabına gelen para hareketlerinin farklı bir kişi tarafından yapıldığı tespit edildi. 9 ayrı dava ile karşılaşan Sarıaltun, istinaf mahkemesinin kararıyla bir dosyadan 3 yıl hapis cezası aldı.

    “Müvekkilim Kurban Haline Getirildi”

    Halil İbrahim Sarıaltun’un avukatı Kemal Yavuz, müvekkilinin dolandırıcılığın mağduru olduğunu belirtti. Yavuz, şöyle konuştu: “Müvekkilim Halil İbrahim, arkadaşı U.P.’nin annesinin hastalığı bahanesiyle kartını aldırarak, onu dolandırmıştır. U.P., kendi kartını kullanarak, işlemler yaptı ve bu süreçte müvekkilim suçlu duruma düştü.” Avukat Yavuz, ATM kayıtlarının ve bilirkişi raporlarının Halil İbrahim’in suçsuzluğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

    Abla Hümeyra Sarıaltun’dan Yardım Talebi

    Kardeşinin yaşadığı durumu anlatan Hümeyra Sarıaltun, “Kardeşim şu an cezaevinde. Kendi sınıf arkadaşına güvenerek kartını vermişti. Arkadaşı, hastalık bahanesiyle iki hafta kadar okula geri dönmedi. Kardeşim dolandırıcılık suçlamasıyla karakola çağırıldıktan sonra olayın boyutu anlaşıldı.” diyerek, yaşanan süreci gözler önüne serdi. Hümeyra Sarıaltun, bilgisini paylaşırken, “Bilirkişi raporlarında dolandırıcılığı gerçekleştiren kişinin U.P. olduğu açıkça belirtiliyor. Tüm bu işlemler kardeşimin üzerinde kalıyor” dedi.

    Bu olay, Halil İbrahim Sarıaltun’un adalet arayışının ve güvenin nasıl kötüye kullanılabileceğinin bir örneği olarak kayıtlara geçti. 9 dosyası bulunan Halil İbrahim, henüz bu süreçte adaletin sağlanmadığını dile getirerek, karşı tarafın sorumluluğunun üstlenilmesi gerektiğini vurguladı.