Çanakkale Boğazı, fırtına sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı; bazı feribot seferleri iptal edildi.

Editör
1 Dakika Okuma
Çanakkale Boğazı, fırtına sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı; bazı feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı, fırtına nedeniyle trafiğe kapatıldı

Çanakkale Boğazı, fırtına sebebiyle trafiğe kapatıldı. Bozcaada ilçesine düzenlenecek tarifeli tüm feribot seferleri iptal edilirken, Gökçeada ilçesinde ise bazı feribot seferleri iptal oldu.

Meteorolojinin dün Çanakkale için yaptığı fırtına uyarısında güney ve batı yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın saatte 50-75 kilometreyi, yer yer ise kuvvetli fırtınanın saatte 80-90 kilometreyi bulabileceği ifade edildi. Çanakkale Boğazı’nda fırtınanın ve kuvvetli rüzgarın etkisini göstermesi üzerine kuzey ve güney yönlerden gemi trafiği geçici olarak saat 12.45’te kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, telsiz anonsuyla boğazın her iki yönden geçişlerin kapatıldığını diğer gemilerin kaptanlarına duyurdu.

Ada feribot seferlerinde fırtına engeli

Kuzey Ege Denizi’nde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Geyikli-Bozcaada hattında planlanan tüm seferler iptal edildi, Kabatepe-Gökçeada hattında ise bazı tarifeli feribot seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle cancel edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşıyan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, bugün Geyikli-Bozcaada hattında gerçekleştirilecek tüm planlı feribot seferleri iptal edilirken, Kabatepe’den Gökçeada’ya 17.00 ve 21.00, Gökçeada’dan Kabatepe’ye ise 15.00 ve 19.00 saatlerinde yapılması planlanan seferler iptal edildi.


İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş