Didim Açıklarında Düzensiz Göçmen Kurtarma Operasyonu
Aydın’ın Didim ilçesi yakınlarında Yunanistan tarafından geri itilmiş halde bulunan bir lastik botta, 18’i çocuk toplamda 71 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Düzensiz Göçmenlere Yönelik Sürekli Çalışmalar Devam Ediyor
Didim ve Kuşadası açıklarında, Yunanistan’a geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin lastik bot veya can sallarıyla gerçekleştirdiği geçiş girişimleri durmadan sürmektedir. Edinilen bilgilere göre, Türk Sahil Güvenliği ekipleri, Didim açıklarında bir lastik bot içinde göçmenlerin bulunduğunu belirlemişlerdir. Olay yerine yönlendirilen kurtarma timleri, Yunanistan tarafından Türk karasularına zorla itilen 71 düzensiz göçmeni, bunların arasında 18 çocuk da yer almakta, başarılı bir şekilde kurtarmıştır.
Kurtarılan göçmenler, sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından Aydın Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) sevk edilmiştir.
AYDIN’IN DİDİM İLÇESİ AÇIKLARINDA YUNANİSTAN TARAFINDAN GERİ İTİLEN LASTİK BOT İÇERİSİNDEKİ 18’İ ÇOCUK 71 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI.