Atakum Belediyesi, Türk Halk Müziği sanatçısı Salih Gündoğdu’yu Ata Sahne’de sanatseverlerle buluşturdu.

Editör
3 Dakika Okuma

Atakum Belediyesi Türk Halk Müziği Sanatçısı Salih Gündoğdu’yu Ağırladı

Atakum Belediyesi, Türk Halk Müziği’nin önde gelen isimlerinden biri olan ve Samsunlu sanatçı Salih Gündoğdu’yu Ata Sahne’de sanatseverlerle buluşturdu. Sanatçının bağlaması eşliğinde söylediği türküler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Atakum Belediyesi, Türk Halk Müziğine sağladığı katkılarla Samsun’u dünya genelinde tanıtan müzisyen ve akademisyen Salih Gündoğdu’yu ikinci kez dinleyicilerle bir araya getirdi. Sanatçıyı dinlemek isteyen çok sayıda vatandaş Ata Sahne Sanat Merkezi’nde toplandı. Ankara Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olan Gündoğdu, saz ekibiyle Türkiye’nin çeşitli yörelerinden türküler seslendirdi. Yöresel ezgilerin oluşturduğu müzik şöleninde, sanatçının güçlü yorumu büyük ilgi gördü. Sanatseverler, türkülerin renkli ve hüzünlü dünyasından kesitler sunan Gündoğdu’yu uzun süre ayakta alkışladılar.

“Önümüzde Güzel Projeler Var”

Programın açılış konuşmasını yapan Atakum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gömeç, “Atakum’da hep birlikte sanat kenti kurmaya devam edeceğiz. Kentimizin sanatsal kimliğini taçlandırarak, daha da yukarı taşıyacağız. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen, İki kazma, kürek iki de ırgat yeter, Ancak hadi gel yapalım şunu geri desen, Bir Sinan bir de Süleyman gerek’ dizelerinde ifade ettiği gibi yapmak zor ve emek istiyor. Programımızın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Başkanımız Serhat Türkel’e, bu gece herhangi bir bedel talep etmeden tamamen Samsun’un evladı olmanın hassasiyetiyle ikinci kez bizimle olmayı tercih eden Sanatçımız Salih Gündoğdu’ya ve emeği geçen tüm değerli arkadaşlarımıza sizlerin adına yürekten teşekkür ediyorum. Önümüzde güzel projeler var ve farklı düşüncelere de açığız. Lütfen sizler de istediğiniz veya aklında olan kültür sanat etkinliklerini paylaşın, bizlere ulaştırın. Önümüzdeki günlerde, Samsun’un evlatlarını sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu konuda da sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi rica ediyoruz” dedi.

“Salih Hoca Gururumuz”

Konserin katılımcılarından CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, çok önemli ve özel bir konser izlediğini belirterek, “Salih Hocam bizim gururumuz, içimizden çıktı. Ankara’da beraberdik, orada keyifle dinlemiştik. Geçen sene de Samsun’da muhteşem bir konser vermişti. Salih Hocamızı, artık bırakmayacağız, kendisine çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“Geniş Kitlelere Ulaşması Çok Önemli”

Sanatçı Salih Gündoğdu, Atakum’da konsere gösterilen ilgiden memnuniyetini dile getirerek, “Benim için son derece özel ve duygusal bir konser oldu. Samsun’da doğup büyüyen ve Türk Halk Müziğine gönül veren bir kişi olarak konserimize, türkülerimize gösterilen ilgiden gurur duydum. Kültürel zenginliğimiz olan türkülerimizin her yaştan dinleyicide karşılık bulması, geniş kitlelere ulaşması çok önemli. Bu açıdan baktığımda benim ve değerli sanatçı arkadaşlarım için konserimiz çok anlamlıydı. Organizasyon için başta Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş