Talas’ta Antika Pazarı Yeni Yılda da Devam Ediyor
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın vizyonu doğrultusunda altı yıldır her ayın ikinci pazarı Talas’ta buluşan antikacılar, yeni yılda da etkinliklerine devam ediyor. Bu hafta sonu açacakları tezgahlarla etkileyici görüntüler oluşturacaklar.
Kuruluşundan bu yana nostalji tutkunlarının yoğun ilgisini çeken Antika Pazarı, 11 Ocak Pazar günü yeniden kapılarını açıyor. Geçmişe duyulan özlemi doyasıya yaşatacak olan bu özel etkinlik, ziyaretçilerine alışverişin yanı sıra kültürel bir zaman yolculuğu da sunuyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın girişimleriyle Kayseri’ye kazandırılan Antika Pazarı serüveni, 2019 yılında tarihi Harman Mahallesi Meydanı’nda başlamış olup, şu anda artan ilgiyle Mevlana Mahallesi Pazar Yeri’nde devam ediyor. Yeni yerinde daha geniş bir alan ve daha fazla katılımla düzenlenen pazar, sadece Talas ve Kayseri’den değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen antikacılarla da zenginleşiyor.
Halı, kilim, seccade, tespih, saat, para, pul, nostaljik ev eşyaları ve daha pek çok çeşit, binlerce ürün arasında kaybolmak ve geçmişin izlerini günümüze taşımak isteyenler için Antika Pazarı adeta bir hazine niteliği taşıyor. Her ayın ikinci pazar günü kurulan ve kentte geleneksel bir kültürel buluşma haline dönüşen bu özel pazar, 11 Ocak’ta Talaslılara ve Kayserililere farklı bir deneyim sunacak. Aynı gün saat 15.00’te müzayede de gerçekleştirilecek ve ürünler açık artırma ile alıcılarını bulacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Antika Pazarı, sadece bir alışveriş alanı değil, aynı zamanda geçmişle kurduğumuz gönül köprüsüdür. Burada eskiye duyulan özlemle kültürümüzü yaşatıyor, ticari canlılığı da destekliyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu nostalji dolu buluşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı


