Erciş’te yoğun kar ve soğuklar sonrası çatılarda uzun buz sarkıtları meydana geldi.

Editör
1 Dakika Okuma

Van’ın Erciş ilçesinde kar yağışı sonrası etkili olan soğuklar nedeniyle ev ve iş yerlerinin çatılarında metrelerce uzunlukta buz sarkıtları oluştu.

Kent genelinde günlerce süren yoğun kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz biçimde etkiliyor. Gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düşmesi, günlük hayatı adeta durma noktasına getirdi. Dondurucu soğuklar nedeniyle araçların çalışamaz hale gelmesinin yanı sıra, özellikle çatı saçaklarında biriken kar ve eriyen suların donmasıyla buz sarkıtları meydana geldi. Oluşan buz sarkıtları, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde vatandaşlar için ciddi bir tehlike oluşturuyor.

Çatılardan koparak düşme riski bulunan buz sarkıtlarına karşı vatandaşlar tedirginlik yaşarken, yetkililer özellikle yaya yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Bazı vatandaşlar ise çatılardaki buzları kendi imkânlarıyla temizledi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş