Kremlin’den Barış Görüşmelerine Ara Verildi Açıklaması
Kremlin Sarayı’nın sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, müzakerelerin tıkanıp tıkanmadığına dair gelen sorulara yanıt verdi. “İletişim kanallarının açık olduğunu ve işlediğini söyleyebilirim. Müzakere ekiplerimiz bu kanallar üzerinden iletişim kurma fırsatına sahip. Ancak şu anda bir süreliğine durakladığımızı belirtmek daha doğru olur” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Avrupa ülkelerinin barış müzakerelerine müdahale ettiğini belirten Peskov, “Rusya, barışçıl bir diyalog yolunu izlemeye her zaman hazır. Ancak Avrupa’nın bu süreci engellediği de göz ardı edilmemeli. Bu, herkesin bildiği bir gerçek” dedi.
Rusya ve Ukrayna Müzakereleri Hakkında Bilgiler
Bu yıl içerisinde Rusya ve Ukrayna, İstanbul’da üç doğrudan görüşme düzenledi. İki ülkenin müzakere heyetleri, sırasıyla 16 Mayıs, 2 Haziran ve 23 Temmuz tarihlerinde bir araya geldi. Düşmanlıkların sona ermesi adına kaydedilen ilerleme oldukça sınırlı olurken, taraflar arasında müzakerelerin ardından esir takasları gerçekleştirilmişti.