Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Almanya, Rus İHA’larının Polonya Hava Sahasını İhlal Etmesi Üzerine Eurofighter Uçak Sayısını Artırdı

    Almanya, Rus İHA’larının Polonya hava sahasını ihlali üzerine, Polonya’nın hava sahasını koruma görevini uzatma kararı aldı. Almanya Savunma Bakanlığı, Eurofighter uçak sayısını 2’den 4’e çıkararak, görev süresini de 31 Aralık 2025’e kadar uzattı.

    Almanya, Rus İHA'larının Polonya hava sahasını ihlali üzerine, Polonya'nın hava

    Almanya’dan Polonya Hava Sahasına Güçlü Destek

    Almanya, Rusya’nın insansız hava araçlarının Polonya hava sahasında yarattığı ihlal durumu sonrası harekete geçti. Bu kapsamda, Polonya hava sahasının güvenliğini sağlamakla görevli olan uçak filosunun görev süresi uzatıldı.

    Almanya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “NATO hava sahasının ihlali sonrası, hükümetimiz, Polonya’nın hava sahasının korunmasında (Polonya Hava Polisi) görevimizin genişletilmesine karar vermiştir. Alınan bu önlemler, müttefikler ve NATO ile sıkı bir koordinasyon içinde hayata geçirilecektir” ifadelerine yer verildi.

    Açıklamanın devamında, Polonya hava sahasının korunması amacıyla Almanya’nın Rostock/Laage Üssü’nde yer alan acil müdahale filosunun görev süresinin 30 Eylül 2025’ten 31 Aralık 2025’e kadar uzatılacağı belirtildi. Aynı zamanda, acil durumlarda devreye girecek Eurofighter uçak sayısının 2’den 4’e çıkarılacağı da vurgulandı.

    Mayıs 2021’de ise Almanya ve Polonya Savunma Bakanlıkları, iki ülkenin hava kuvvetleri arasında komşu hava sahalarındaki acil durumlar için müdahale yetkisini sağlayan bir anlaşma imzalamıştı. Bu gelişmeler, iki ülkenin savunma iş birliklerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.