Yargıtay’ın Beraat Kararını Bozmasının Ardından Mahmut Hiçyılmaz Yeniden Beraat Etti
Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Mahmut Hiçyılmaz hakkında verdiği beraat kararını bozmasının ardından, Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) eski başkanı Hiçyılmaz yeniden yargılandı ve duruşma sonucunda yeniden beraat etti.
Duruşma, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi ve Mahmut Hiçyılmaz ile avukatı duruşmada hazır bulundu. Tanık olarak dinlenen Ö.F.B, emniyette daha önceki ifadesinde Hiçyılmaz’ın FETÖ bağlantılı olduğu yönündeki sözlerini hatırlamadığını ifade etti. Duruşma savcısı, önceki duruşmada sunduğu mütalaayı yineleyerek Hiçyılmaz’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Hiçyılmaz’ın Suçlamalara Cevabı
Mahmut Hiçyılmaz, 2013 yılında gerçekleştirilen oda başkanlığı seçimleri sırasında, terör örgütüyle bağlantılı bir derneğin destek verdiği iddialarını reddetti. Ayrıca, kendisinin örgütsel referanslarla KTO’ya aday gösterildiği ve yönetimde örgüt üyelerine yer verildiği iddialarının asılsız olduğunu savundu. Hiçyılmaz, 17-25 Aralık sürecinden sonra odada paralel yapı oluşturularak haksız bir şekilde istifaya zorlanan üyeler için mücadele ettiğini dile getirdi.
Öte yandan, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine karşı oda üyelerine çağrıda bulunarak kent meydanında toplanan ilk kişiler arasında yer aldığını vurgulayan Mahmut Hiçyılmaz, beraat talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, Hiçyılmaz’ın beraat talebini kabul ederek sanığın beraetine karar verdi.
ADIYAMAN VALİSİ OSMAN VAROL, YENİ ADLİ YIL DOLAYISIYLA YARGI MENSUPLARINI ZİYARET EDEREK HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ.