Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sakarya’da Jandarma, Avda Mühre Olarak Kullanılan 16 Yeşilbaşlı Yaban Ördeği Ele Geçirdi, İki Kişiye 64 Bin Lira Ceza Kesti

    Sakarya’nın Ferizli ilçesinde jandarma, 16 yeşilbaşlı yaban ördeğini avda mühre olarak kullanan E.Z. (41) ve E.Z. (27) isimli şahıslara 64 bin lira ceza uyguladı. Ördekler koruma altına alınarak ilgili müdürlüğe teslim edildi.

    Sakarya'nın Ferizli ilçesinde jandarma, 16 yeşilbaşlı yaban ördeğini avda mühre

    Sakarya Ferizli’de Yaban Ördeği Denetimi

    Sakarya’nın Ferizli ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen bir denetimde, avda mühre olarak kullanılan 16 adet yeşilbaşlı yaban ördeği ele geçirildi. Söz konusu ördekler, koruma altına alındı ve av suçunu işleyen iki kişiye toplamda 64 bin lira idari para cezası kesildi.

    Denetim ve Ele Geçirilen Ördekler

    Ferizli ilçesindeki Akgöl çevresinde, Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, önleyici devriye gezisi gerçekleştirdi. Bu denetim sırasında, 41 ve 27 yaşlarındaki E.Z. isimli iki kişi tarafından avda mühre olarak kullanılan, 7 erkek ve 9 dişi olmak üzere toplamda 16 yeşilbaşlı yaban ördeği belirlendi. Jandarma, bu ördekleri koruma altına alarak gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Sakarya Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim etti.

    İdari Para Cezası

    Denetim sonucunda, avda mühre olarak ördek kullanan iki şahsa, toplamda 64 bin lira değerinde idari para cezası uygulandı. Jandarma ekipleri, bu tür yasa dışı avcılıkla mücadelede kararlılıklarını sürdürerek doğal kaynakların korunmasına yönelik çalışmalarını devam ettireceklerini açıkladı.