Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 23 Yıl Sonra Tekman’daki Çay Davetini Yerine Getirdi

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 23 yıl önce kaymakamken yaptığı bir çay davetini yerine getirmek üzere Tekman’da eski muhtar Menzeher Koç’u ziyaret etti. Eski hatıralarını paylaştığı Koç’a, Hacca giden muhtara hayırlı ömürler diledi.

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 23 yıl önce kaymakamken yaptığı bir

    Vali Çiftçi, 23 Yıl Önceki Çay Davetini Gerçekleştirdi

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 23 yıl önce kaymakamlık yaptığı Tekman ilçesinde unutulan bir “çay davetini” nihayet yerine getirdi.

    Geçmişe Dönüş ve Hatırlatma

    2002 yılında Erzurum’un Tekman ilçesinde kaymakam olarak görev yaptığını belirten Vali Çiftçi, “O yıllarda idealist bir kaymakamdım. Köylerde okul inşaatları, lojman tamiratları, karakol binası bakımları ve çeşitli hizmet binalarının iyileştirilmesi üzerine çalışıyordum.” şeklinde konuştu. Çukuryayla Köyü’ne bir okul projesi kapsamında gittiğinde, köy muhtarı Menzeher Koç’un kendisini çaya davet ettiğini dile getiren Vali, o zaman başka işleri olduğunu belirterek daveti kabul edemediğini söyledi.

    Ertesi gün, muhtarın kendisiyle görüştüğünü ve davetini reddetmesinin onun gönlünü kırdığını anlattığını kaydeden Vali Çiftçi, muhtarla yaptığı bu konuşmayı asla unutmamış.

    Geçmişle Yüzleşme ve Ziyaret

    Yıllar sonra tekrar Erzurum’a atanmasıyla birlikte, Tekman’a bağlı Dalsöğüt Kırsal Mahallesi’nde yaşanan sel felaketi sonrası eski muhtar Menzeher Koç ile bir araya geldiğini ifade eden Vali, “Onu görünce geçmişteki durumu hatırlattım ve çayını içmeye geleceğimi söyledim. 09.09.2025 tarihinde bu sözü yerine getirdim ve muhtarımızı ziyaret ettim. Eski anılarımızı yeniden yad ettik.” şeklinde bilgi verdi.

    Bu yıl Hacca giden muhtarına selamet dileyen Vali Çiftçi, “Uzun ve hayırlı ömürler diliyorum. Allah’a emanet olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.