Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İzmir ve Menemen’in Kurtuluşu 103. Yılda Buruk Bir Törende Kutlandı

    İzmir ve Menemen’in kurtuluşunun 103. yıl dönümü törenle kutlandı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, törende, ülke için birlik mesajları vererek, aziz şehitleri andı. Geçit törenine yoğun katılım sağlandı, çeşitli kurumlar ve gaziler etkinlikte yer aldı.

    İzmir ve Menemen'in kurtuluşunun 103. yıl dönümü törenle kutlandı. Menemen

    İzmir ve Menemen’in 103. Kurtuluş Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

    İzmir’in ve Menemen’in kurtuluşunun 103. yıl dönümü, anlamlı bir törenle kutlandı. Ancak, bir gün önce yaşanan acı olaylar nedeniyle etkinliklerde bir burukluk hâkimdi. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan yaptığı konuşmada, “Menemen, İzmir ve Türkiye olarak çok sağlam bir irade ortaya koyuyoruz; asla tükenmeyeceğiz. Düşmanlarımıza karşı durduk ve durmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi yıkmayı kimse başaramaz” ifadelerini kullandı.

    Geride Bıraktığımız Bir Günün Acısı

    Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlama töreninde, yürekleri dağlayan şehit haberlerinin gölgesinde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk sunumları gerçekleştirildi. Başkan Pehlivan, “Dün aldığımız acı haberler bizleri derinden etkiledi. Bu nedenle düzenlenmesi planlanan konserlerimizi iptal etmek zorunda kaldık. Şehitlerimizin hatırasını saygıyla anarak buradayız” dedi. Pehlivan, 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz’un, Türk milletinin yeniden doğuşu olduğunu vurgulayarak, “9 Eylül’de İzmir’e giren kahraman Mehmetçiklerimiz sadece bu şehri kurtarmadı, aynı zamanda Cumhuriyetimizin temellerini attı” diye ekledi.

    Geçit Törenine Yoğun İlgi

    İzmir ve Menemen’in kurtuluş yıl dönümüne özel yapılan törenin ardından düzenlenene geçit töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Gaziler, okullar ve sivil toplum kuruluşlarının da hazır bulunduğu tören, renkli görüntülere sahne oldu. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Kaymakam Vedat Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar ve diğer protokol üyeleri de etkinlikte yer aldılar.

    Bu anlam dolu günde, Başkan Pehlivan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Tahsin ve tüm şehitleri rahmetle anarak, “Yaşasın 9 Eylül, yaşasın İzmir, yaşasın Menemen, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.