İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yentür, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, 2025-2026 eğitim öğretim yılına dair açıklamalarını basın mensuplarıyla paylaştı. Yentür, üç yıldır sürdürülen Cuma buluşmalarının etkili sonuçlar doğurduğunu ifade etti. “Her Cumartesi, eğitimin tüm paydaşlarını dinleyerek doğrudan sorunlarını ve taleplerini öğreniyoruz” diyen Yentür, bu yıl da tatil günlerinde bu uygulamanın devam edeceğini vurguladı.
Aracısız ve Randevusuz İletişim ile Kamu Hizmeti Sunumu
Yentür, uygulamanın olumlu geri dönüşlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Her ilçede, 39 İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile veliler, öğrenciler ve öğretmenler saat 10.00 ile 15.00 arasında randevusuz bir şekilde sorunlarını paylaşma fırsatına sahip” şeklinde konuştu. Bu iletişim modelinin, toplumun tüm kesimleriyle etkili bir etkileşim sağlamayı amaçladığını belirten Yentür, bürokrasi engellerinin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. “İstanbul’daki velilerin bu buluşmalara büyük bir ilgi gösterdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.
Yeni Eğitim Yılı için Velilere Öneriler
Okulların açılışıyla ilgili velilere tavsiyelerde bulunan Yentür, “Eğitim öğretimimizin ilk günü, 8 Eylül 2025 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacak” dedi. İstanbul’un yoğun trafiğinin göz önünde bulundurularak alınan bu karar, velilerin çocuklarını okula bırakmalarını da kolaylaştıracak. İlk gün sıkıntı yaşanmaması adına saatlerin 10.00-15.00 arasında belirlenmesi, bu dönemde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yentür, tüm öğrencilerin başarılı bir yıl geçirmesi için iyi dileklerde bulundu ve eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.