Zonguldak’ta Kaçak Maden Ocağı Denetimleri Artıyor
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kentte gerçekleştirilen denetimler ve orman yangınlarıyla yapılan mücadelenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Vali Hacıbektaşoğlu, “Denetim süreçlerimiz neticesinde 42 adet kaçak maden ocağı kapatıldı. Ayrıca, bu denetimler kapsamında 36 farklı adli ve idari işlem gerçekleştirildi ve 37,5 ton kaçak kömür ele geçirildi.” ifadelerini kullandı.
Denetimlerde Önemli Başarılar Elde Edildi
Vali Hacıbektaşoğlu, 1 Haziran ile 3 Eylül tarihleri arasında kent genelinde toplam 265 denetim yapıldığını belirtti. “Bu denetimler sayesinde 2024 yılının aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, piyasada yüzde 17 oranında bir artış sağladık.” diye ekledi.
Orman Yangınları Üzerine Uyarılar ve Bilgiler
Orman yangınları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Hacıbektaşoğlu, son yıllarda bu tür olayların artış gösterdiğine dikkat çekti. “2024 yılı içerisinde Zonguldak’ta 12 orman yangını meydana gelirken, bu yangınlar sonucunda 8,2 hektarlık bir alan zarar gördü. 2025 yılına geldiğimizde ise şu ana kadar 21 yangınla karşı karşıya kaldık ve toplam 8,6 hektar orman alanı tahrip oldu.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Vali, ormanların korunmasının hem günümüz kalitesini hem de gelecek nesillere bırakılacak mirası garanti altına aldığını vurguladı.
Vatandaşlara Orman Yangınları İçin Önemli Uyarılar
Vatandaşların ormanlık alanlarda dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Hacıbektaşoğlu, “Ateş yakılmasından kaçınılmalı, piknik ve mesire alanlarında ise daha dikkatli davranılmalı. Kıvılcım çıkarabilecek her türlü faaliyetten uzak durmak gerekiyor. En ufak bir duman ya da ateş belirtisi fark edildiğinde, zaman kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirim yapılması, yangınların büyümeden kontrol altına alınmasında oldukça kritik bir öneme sahiptir.” dedi.
Orman Yangınları Önleme Tedbirleri Sürüyor
Vali Hacıbektaşoğlu, orman yangınlarının önüne geçmek için alınan tedbirleri hatırlatarak, “26 Haziran 2025 tarihinde alınan karara göre 1 Temmuz – 30 Eylül tarihleri arasında ormanlara giriş yasağı uygulamaları devam ediyor. Ayrıca, mevsimsel olarak yaşanan kuraklık nedeniyle; mangal, semaver ve ocak gibi ateş kaynaklarının kullanımına da yasak getirilmiştir.” şeklinde bilgi verdi.
ALTSO’DA MASTER PLAN ÇALIŞMALARI İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANIP, PAYDAŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
ALTSO’DA MASTER PLAN ÇALIŞMALARI İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANIP, PAYDAŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
ALTSO’DA MASTER PLAN ÇALIŞMALARI İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANIP, PAYDAŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
POLİS EKİPLERİ, OLAY İLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI
İHBAR ÜZERİNE OLAY YERİNE POLİS VE SAĞLIK EKİBİ SEVK EDİLDİ
EDİNİLEN BİLGİLERE GÖRE YANGIN, ÖĞLE SAATLERİNDE VELİKÖY MAHALLESİ BAĞLIK OBA MEVKİİNDEKİ OTLUK ALANDA BAŞLADI. RÜZGÂRIN DA ETKİSİYLE KISA SÜREDE GENİŞ BİR ALANA YAYILAN ALEVLER, ÇEVREDE BÜYÜK ENDİŞEYE YOL AÇTI. VATANDAŞLARIN İHBARI ÜZERİNE OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA İTFAİYE EKİBİ SEVK EDİLDİ.
YOĞUN DUMAN VELİKÖY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEKİ FABRİKALARA KADAR ULAŞTI. FABRİKA YÖNETİMLERİ, İŞÇİLERİN SAĞLIĞINI KORUMAK AMACIYLA ÜRETİME ARA VEREREK ÇALIŞANLARINI EVLERİNE GÖNDERDİ
ALEVLER AYRICA OTLUK ALANA YAKIN BİR VİLLANIN BAHÇESİNE SIÇRADI. İTFAİYE EKİPLERİNİN HIZLI MÜDAHALESİYLE VİLLA TAHLİYE EDİLİRKEN, YANGIN KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALINDI. YAKLAŞIK İKİ SAAT SÜREN YOĞUN ÇALIŞMANIN ARDINDAN YANGIN TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINIRKEN, BÖLGEDE SOĞUTMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLDİ. OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI.
OTLUK ALANDA ÇIKAN YANGIN FABRİKALARI VE VİLLAYI TEHDİT ETTİ
OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIN HEM FİZİKSEL HEM DE ZİHİNSEL GELİŞİMLERİNİ DESTEKLEYECEK SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİNDE BULUNAN DİYETİSYEN TUĞBA DEMİRCAN, “ÇOCUKLARIN KAHVALTI YAPMADAN OKULA GİTMESİ, GÜN İÇİNDE DİKKAT DAĞINIKLIĞINA VE ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜNE YOL AÇABİLİR”
TRABZONSPOR, FASLI ORTA SAHA OYUNCUSU BENJAMİN BOUCHOUARİ İLE, OPSİYON HAKKI BORDO-MAVİLİ KULÜBE AİT OLMAK ÜZERE 3+1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI.
TRABZONSPOR, FASLI ORTA SAHA OYUNCUSU BENJAMİN BOUCHOUARİ İLE, OPSİYON HAKKI BORDO-MAVİLİ KULÜBE AİT OLMAK ÜZERE 3+1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI.
TRABZONSPOR, FASLI ORTA SAHA OYUNCUSU BENJAMİN BOUCHOUARİ İLE, OPSİYON HAKKI BORDO-MAVİLİ KULÜBE AİT OLMAK ÜZERE 3+1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI.
GÖZALTINA ALINAN BABA D.U. VE OĞLU D.R.U. BARTIN ADLİYESİ’NE SEVK EDİLDİ. D.U. ADLİ KONTOL KARARIYLA SERBEST BIRAKILIRKEN, D.R.U. İSE TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ. D.R.U., TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.