Kayseri’de kar yağışı sonrası Büyükşehir Belediyesi 7 ilçede 61 mahalle yolunu yeniden ulaşıma açtı.

Editör
2 Dakika Okuma
Kayseri’de kar yağışı sonrası Büyükşehir Belediyesi 7 ilçede 61 mahalle yolunu yeniden ulaşıma açtı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kırsal ve yüksek kesimlere yağan kar sonrası 7 ilçede 61 mahalle yolunu ulaşıma açtı.

Büyükşehir Belediyesi, kentte etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte Kayseri genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına merkez ve ilçelerde toplam 156 araç ve 421 personel ile kar küreme ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi, Kayseri ve çevresinde etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte yağış öncesi aldığı önlemler doğrultusunda karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, sorumluluk alanında bulunan 598 kırsal mahalle yolunda, toplam 3 bin 477 kilometrelik yol ağında 148 personel ve 85 araç ile karla mücadele faaliyetlerinde bulunuyor.
Bu kapsamda kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yollarda ekipler yol açma çalışmalarını sürdürürken, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Akkışla ilçesinde 2 mahalle yolu, Bünyan’da 11, Kocasinan’da 19, Sarıoğlan’da 6, Tomarza’da 6, Yahyalı’da 15 ve Yeşilhisar’da 2 mahalle yolu olmak üzere toplam 61 mahalle yolu ulaşıma açıldı.
Öte yandan yoğun tipi nedeniyle Kocasinan’da 2, Sarız’da 36, Yahyalı’da 3 ve Yeşilhisar ilçesinde 6 mahalle yolunda çalışmalar aralıksız sürerken, özellikle Sarız ilçesinde yoğun tipiden dolayı bazı aksaklıklar yaşanmaktadır.
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri; greyder, kar küreme, yükleyici ve tuzlama araçlarıyla özellikle yüksek kesimler, ulaşımı zor bölgeler ve kritik güzergâhlarda 7 gün 24 saat esasına göre görev yapmaktadır. Kar yağışının başladığı andan itibaren mahalle yolları ve bağlantı yollarında hızlı ve etkin bir şekilde başlayan çalışmalar hummalı bir şekilde sürmektedir. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, muhtarlar ve ilgili kurumlarla koordinasyon sağlayarak, kırsal mahallelerde ulaşımın kesintisiz sürdürülmesini hedeflemektedir.
Ayrıca, Fen İşleri Daire Başkanlığı ise kent merkezinde ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 201 personel ve 71 araçla karla mücadele kapsamında hazır kıta beklemektedir. Öte yandan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı da 72 personel ile göreve hazır bulunmaktadır.
İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş