Yenidoğan Çetesi Davasında Altıncı Durum Gelişmeleri
İstanbul’da, bebekleri kendi anlaşmalı oldukları hastanelere yönlendirerek yasa dışı kazanç elde eden Yenidoğan Çetesi’nin yöneticileri ve üyeleri hakkında sürdürülen davanın altıncı duruşması devam ediyor. Duruşmada, Kaya bebeğin ailesinin avukatı önemli açıklamalarda bulundu. Avukat, “İlaçların hangi bebeklere kim tarafından verildiği tam olarak belli değil. Eğer bir bebeğin hayatını kaybetmesini istiyorsanız, Esenler Güney Hastanesi’ne yatırın; bu hastanede bir bebeğin hayatta kalma ihtimali yok. Tüm sanıkların ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İddianame ve Sanık Sayısındaki Artış
Yenidoğan Çetesi’ne yönelik gerçekleştirilen kapsamlı bir operasyona ilişkin hazırlanan iddianamenin ardından, çete lideri olduğu öne sürülen Fırat Sarı dahil birçok sanık hakkında hukuki süreç başlatıldı. Bu çerçevede, sanık sayısı 57’ye ulaştı. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde adliyenin konferans salonunda yapılan altıncı duruşmaya, 6’sı tutuklu, bir kısmı ise tutuksuz olan sanıklar katıldı. Bazı sanıklar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.
Kaya Bebeğin Ailesinin Duyguları
Duruşmada, hayatını kaybeden Kaya bebeğin babası Mehmet Hanefi Kaya, “Sanıkların cezalarını çekmesini talep ediyorum” açıklaması yaptı. Avukatlarının yaptığı açıklamada, bu bebeklerin vefat etmesi için uygun koşulların oluşturulduğu belirtildi.
Bebek Karakoç’un avukatı ise “Adli tıp raporları açıkça ortada. Bebeklerin hastanede ölüm nedenlerine yönelik tüm gerekli verilerin doğru bir şekilde kaydedilmediği görülüyor” dedi. Aynı şekilde, vefat eden Ayaz Karaduman Bebeğin ailesinin avukatı da duruşmada, “Karaduman bebeğine uygun olmayan bir tedavi uygulandı ve durumu ciddiydi. Adli Tıp Kurumu’nun raporları suçlamalarımızı destekler nitelikte” dedi. Tutuksuz sanıklar ise suçlamaları reddetti ve beraatlarını istedi.
Tutukluluk Halinin Devamı Talep Edildi
Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, tüm sanıkların tutukluluk durumunun devamını talep etti. Avukatlar ve sanıklar arasındaki tartışmalar sonucu duruşmaya yarım saatlik bir ara verildi. Ardından, sanıkların savunmaları ile duruşmanın devam etmesi bekleniyor.