Adana’da Hava Sıcaklıklarının Düşmesiyle Feke İlçesinde Buz Sarkıtları Oluştu
Adana’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Feke ilçesinde su kaynakları ve çevresinde buz sarkıtları meydana geldi. Yaz mevsiminde termometrelerin 50 dereceleri gösterdiği kentte soğuk hava etkisini göstermeye başladı.
Yurt genelinde olduğu gibi Adana’da da hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Kent merkezinde 5 derecelere inen sıcaklık, yüksek rakımlı bölgelerde ise sıfırın altına kadar düştü. Feke ilçesinde Ormancık ve Hopka Dağı eteklerinde soğuk hava nedeniyle buz sarkıtları oluştu. Sarkıtları gören vatandaşlar o anları kameralarına kaydetti.
Bölge sakinlerinden Fatih Çağlar, “Burası bin 200 rakımlı Ormancık Mahallesi. Yazın sıcağı meşhur olduğu gibi kışın da soğuğu meşhur işte ispatı” diyerek buz sarkıtlarını ve donan suları gösterdi.
Tapan bölgesinden Mustafa Özsoy ise Hopka Dağı etekleri ve bölgede yaşanan aşırı soğukla birlikte buz sarkıtlarının oluştuğunu, yerlerin ilginç manzaralar oluşturduğunu belirtti.
İhlas Haber Ajansı