Sinop’ta Güvenlik ve Denetim Faaliyetleri Raporlandı
Sinop Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, ağustos ayına ait güvenlik denetimlerini kamuoyuyla paylaştı.
Suçla Mücadelede Kararlılık
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın suçla mücadele çabaları aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede 01 Ağustos – 01 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde, toplamda 90 bin 714 Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılmış ve 66 bin 379 aracın sorgulaması gerçekleştirilmiştir. Denetim kapsamında 244 umuma açık mekan da kontrol edilmiştir.
Yürütülen denetimlerde, 665,84 gram uyuşturucu madde ile 102 adet sentetik ilaç ele geçirilmiştir. Ayrıca, 55 aranan şahıs, 12 hırsızlık şüphelisi ve 20 adet silah da güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır.
Bu faaliyetler, Sinop’ta güvenliğin sağlanması ve suçların önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir.