Enerji içeceklerinin zararlarının bir bir ortaya çıkması doğal içeceklere ilgiyi arttırdı

Editör
1 Dakika Okuma

Kahramanmaraş’ta Enerji İçecekleri Yerine Doğal Çaylara İlgi Artıyor

Kahramanmaraş’ta, zararlı enerji içeceklerinin olumsuz etkilerine dair farkındalığın artması, yerel halkın doğal kış çaylarına yönelmesine neden oldu.

Halk sağlığına katkı sağlamak amacıyla, kış mevsiminde hastalıklara karşı direnç geliştirmek isteyen mağdurlar, enerji içecekleri yerine bitkisel çayları tercih etmeye başladı. Özellikle aktarlarda ıhlamur, adaçayı, zencefil, tarçın, kuşburnu, keçiboynuzu pekmezi ve karışık kış çayları gibi doğal ürünlere olan talep belirgin bir şekilde artış gösterdi.

Kış aylarında sıcak içecek tüketimi artarken, aktarlar, enerji içecekleri yerine tercih edilen bitkisel ürünlerin özellikle zencefil-bal karışımı, kuşburnu ve adaçayı olduğuna dikkat çekti. Soğuk algınlığı dönemlerinde ise hazır içecekler yerine doğal karışımlara olan ilginin gözlemlendiği ifade ediliyor. Müşteriler, sıcak bitkisel içeceklerin hem sağlıklı hem de ekonomik bir seçenek olduğunu belirtti.

Hatice Ağzıtemiz, “Günde en az bir bardak bitki çayı içmeye gayret ediyorum. Soğuk mevsimlerde hastalıklardan korunmak adına bu harika bir alternatif.” şeklinde düşündüğünü paylaştı.

Serkan Aydoğar, “Ihlamur, papatya ve biskus gibi bitkileri kullanmayı tercih ediyoruz.” açıklamasında bulundu. Nazım Sayar ise, “Birçok bitki mikrop öldürücü özellik taşır ve grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı etkilidir.” diyerek doğal çayların faydalarına dikkat çekti.

Bu Makaleyi Paylaş