Tekirdağ’da suçla mücadele çalışmaları kapsamında metruk binalarda denetimler sürüyor

Editör
1 Dakika Okuma

Tekirdağ’da Suçla Mücadele Uygulamaları Genişletiliyor

Tekirdağ genelinde suç unsurlarıyla mücadele adına yürütülen çalışmalar, özellikle Çorlu Hıdırağa (Kore) Mahallesi ile Süleymanpaşa Aydoğdu Mahallesi’nde terkedilmiş binalarda denetim ve müdahalelerin sürdürülmesi ile devam ediyor.

Yasaklı maddelerin dağıtımını önlemek amacı doğrultusunda, kozmopolit yapıya sahip mahallelerde potansiyel suç kaynakları titizlikle inceleniyor. Güvenlik güçleri ve ilgili devlet organları ile iş birliği içinde yürütülen bu uygulamalar, kamu düzeninin sağlanmasının yanı sıra, vatandaşların güvenliğinin artırılmasını da hedefliyor.

Güvenlik ve sağlık açısından risk teşkil eden mekânlarla ilgili yapılan saha araştırmaları sonucunda, Süleymanpaşa Aydoğdu Mahallesi’ndeki Sarmaşık Sokak ve Çorlu Hıdırağa (Kore) Mahallesi’ndeki Çiçek Sokak’ta gerekli işlemler hayata geçirildi. Bu bölgelerde, temizlik ve güvenlik süreçleri uygulanarak, yeni olumsuz durumların ortaya çıkması engelleniyor.

Yetkililer, yürütülen bu faaliyetlerin mevcut sorunları çözmenin ötesinde, suçun ortaya çıkmasını önlemeye yönelik kalıcı bir yöntem benimsendiğine dikkat çekti. Kurumlar arası iş birliğiyle sürdürülen müdahale ve düzenleme faaliyetlerinin, Tekirdağ’da sürdürülebilir huzurlu ve sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulmasına kadar kararlı bir biçimde devam edeceği belirtildi. Ayrıca, belediyelerin de katıldığı çalışmalarda, boş binaların girişlerinin kapatılması ve gece aydınlatması eksikliklerinin giderilmesi gibi uygulamalar hayata geçirildi.

Bu Makaleyi Paylaş