Datça Yat Limanı, 2025 Yaz Sezonunda 1,699 Tekneye Ev Sahipliği Yaptı

Editör
2 Dakika Okuma

Datça Yat Limanı’nda 2025 Sezonu Yoğun Geçti

Muğla’nın Datça ilçesindeki yat limanı, her yıl olduğu gibi bu yaz da yerli ve yabancı tatilcilerin ilgi odağı oldu. 2025 yaz mevsiminde limana toplam 1.699 tekne yanaştı.

Yaz dönemi boyunca Datça Yat Limanı, deniz trafiğinde önemli bir hareketliliğe sahne oldu. Limanı kullanan teknelerin büyük bir kısmı, yerli ve yabancı bayraklı yatlardan oluştu. Özellikle Ege ve Akdeniz rotasında seyir eden yatçılar, Datça’yı tercih ederek, limanın yoğunluğunu artırdı. Bunun yanı sıra, Datça’nın deniz ulaşım projeleri de limana olan ilgiyi artırıyor. Yeni Sombeki (Simi) – Datça feribot hattı ile ilgili çalışmalara devam edildiği ve bu sürecin Datça Kaymakamlığı tarafından dikkatle izlenmekte olduğu öğrenildi. Ayrıca, İstanköy (Kos) – Datça feribot seferlerinin, yılbaşından sonra başlaması planlanıyor.

Ayrıca, geçtiğimiz Kasım ayında Datça Liman Başkanlığı görevini üstlenen Cengiz Kelepçe, limanda yenileme ve iyileştirme çalışmaları yürütüldüğünü söyledi. Özellikle hizmet binası ihtiyaçları üzerinde durduklarını belirten Kelepçe, bu konuda Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini aktardı. Yeni bina projesinin hayata geçirilmesi durumunda, lojman planlamalarının da gündeme alınacağı belirtildi. Kelepçe, ayrıca Datça’nın deniz ulaşımı ile ilgili önemli projelerin takibinin sürdüğünü vurgulayarak, Sombeki – Datça arasındaki feribot hattına ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 2025 yılında, Datça Liman Başkanlığı’nın, tekneler için daha büyük bir uğrak noktası olması ve büyük teknelerin bölgeye olan ilgisini artırmak için gerekli çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Bu Makaleyi Paylaş